En av fem reiser utenlands uten reiseforsikring

Hver femte nordmann på tur i utlandet ferierer uten reiseforsikring. Er uhellet ute, kan det bli svært kostbart.

KRAFTIG VEKST: Totalt ble det utbetalt 1,5 milliarder kroner i reiseerstatninger fra norske forsikringsselskaper i fjor, en økning på 12 prosent fra året før, melder Tryg Forsikring.
  • NTB
Publisert:

– Dessverre drar hver femte nordmann på reise uten forsikring, sier assisterende informasjonsdirektør Emma Elisabeth Vennesland i Europeiske Reiseforsikring til VG.

Selskapet som er en del av If Skadeforsikring, måtte ut med 475 millioner kroner i skadeoppgjør for utenlandsreisende i fjor. Totalt ble det utbetalt 1,5 milliarder kroner i reiseerstatninger fra norske forsikringsselskaper i fjor, en økning på 12 prosent fra året før, melder Tryg Forsikring.

Dropper man forsikringen, kan personlig konkurs være en realitet. Vennesland kjenner blant annet til et tilfelle i Thailand der en uforsikret nordmann måtte punge ut med over 600.000 kroner etter en bilulykke.

En norsk student i USA forteller til samme avis at han ble bitt av en klapperslange på en parkeringsplass i San Diego i California i april i år. Et døgn og fire motgifter senere fikk han en sykehusregning på svimlende 900.000 kroner.

– Jeg har jobbet i Europeiske Reiseforsikring i 25 år og aldri vært borti lignende. Vi trodde ikke det var mulig da vi fikk se summen, og måtte dobbeltsjekke med USA-kontoret vårt to ganger. Dette er all time high for oss, sier Vennesland.

Å bli syk i USA koster, bekrefter hun og forteller at et enkelt legebesøk for noe så normalt som influensa, kan koste opp mot 15.000 kroner i USA.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Forsikring
  2. Reise
  3. Reiseliv

Flere artikler

  1. Forsikringsbransjen betaler ut milliardbeløp i reiseerstatninger

  2. En av fem unge uten reiseforsikring: – Det er som å spille russisk rulett

  3. Overskudd på over en halv milliard for Tryg: - Et superbra resultat

  4. DNB Forsikring: Et holdningsproblem blant unge: Frykter svindel-boom etter iPhone-lansering i kveld

  5. Slik håndterer forsikringsselskapene Brussel-terroren