Norsk næringsliv øyner kjempemarkedet i Kina

Når statsministeren gjester Kina neste uke, er det med et topptungt følge på over 200 personer fra norsk næringsliv. Landets enorme marked skaper optimisme.

SER MULIGHETER: – Besøket vil reetablere og åpne helt nye dører for norsk industri- og næringsliv, sier Anita Krohn Traaseth, administrerende direktør i Innovasjon Norge.

Foto: Heiko Junge NTB scanpix
  • E24
Publisert: Publisert:

Statoil, Kongsberg Gruppen, DNV GL, Yara, Telenor, Tomra og Abelia er blant selskapene som deltar i Kina-delegasjonen med statsminister Erna Solberg (H) i spissen, skriver Finansavisen.

Konsernsjef Stefan Ranstrand i Tomra, som lager systemer for pant- og avfallshåndtering, har store forventninger.

– Vi regner med at Kina kommer til å bli det største markedet vårt på sikt, sier han til avisen.

Innovasjon Norge leder næringslivsdelegasjonen, som inkluderer 14 konsernsjefer. Administrerende direktør Anita Krohn Traaseth sier de ikke fikk med seg alle som ønsket å delta.

– Men det er planlagt flere delegasjoner som åpner opp for enda flere bedrifter som vil posisjonere sine løsninger i Kina og Asia, sier hun.

Innovasjon Norge skriver i en pressemelding at det er lagt opp til et tettpakket program i Beijing 7. april og i Shanghai dagen etter. Temaene går på bærekraft, delingsøkonomi, helse, ren energi og smarte byer og samfunn, havrommet inkludert maritimt, olje og gass, bio økonomi, sjømat, entreprenørskap og reiseliv.

– For norsk næringsliv vil det bety nye muligheter i det som er en av verdens raskest voksende økonomier, sier Traaseth.

Les også

Hurtigruter skiltes på kinesisk

Les også

– Det kan endre hele bransjen

Les også

– Dette kommer til å bli tøft

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Kina
  2. Innovasjon Norge
  3. Erna Solberg

Flere artikler