Moods of Norway-konkursen: Fem grupperinger bød på varelageret

En uke etter at deler av konkursboet til Moods of Norway ble lagt ut for salg, ble det kunngjort at vinnerbudet kom fra blant annet Moods-sjefene Simen Staalnacke og Jan Egil Flo.

SALG: Fredag klokken ti blir det salg i alle Moods of Norway-butikkene, for å bli kvitt varelageret.

Foto: Jon Olav Nesvold NTB scanpix
Publisert:,

– Fristen for å melde krav i boet er 18. oktober, så det er for tidlig å si noe om hvor mye av kravene som blir dekt inn av dette kjøpet, sier bostyrer Asbjørn Løvik til E24.

Han har siden konkursen i Moods of Norway AS og datterselskapet Moods Wholesale AS ble kjent for nesten to uker siden, jobbet med å finne en løsning for konkursboet.

– Onsdag i forrige uke la vi ut vesentlige aktiva fra boet for salg. Siden da har det vært fem grupperinger som har lagt inn bud, sier Løvik.

Vinnerbudet

Butikkene, varemerket og varelageret er blant annet inkludert i det som er definert som vesentlige aktiva.

Hverken Løvik eller Jan Egil Flo, som er i gruppen som vant budrunden, ønsker å fortelle hvor høyt vinnerbudet var.

Les også

Kjøper konkursboet i Moods of Norway: – Nå er det full rulle igjen

Sent tirsdag kveld fikk Flo vite at det var han, sammen med gründer Simen Staalnacke og en gruppe ansatte, som skal overta delen av konkursboet som ble lagt ut for salg.

Med seg har de blant annet Sparebanken Sogn og Fjordane, som tidligere sa nei til å tilføre selskapet mer penger.
– Det vi er med på, er en kortsiktig løsning for å få gjennomført et opphørssalg. Veien videre etter er ingen sak for oss denne gangen. Nå er vi i en posisjon der vi skal innløse våre krav, sier Kjetil Bjørset, direktør for bedriftsmarked i Sparebanken Sogn og Fjordane.

Gjelden

Han forteller at de kom inn i bildet i konkursforhandlingene etter at bostyrer hadde avgjort hvilket bud som vant igjennom.
– Det har ikke vært naturlig for oss å vurdere veien videre etter den kortsiktige løsningen, sier Bjørset.

VIDERE: Her er to av gründerne bak Moods of Norway, Simen Staalnacke (t.h.) og Peder Børresen. Staalnacke er med i gruppen som nå har kjøpt deler av konkursboet.

Foto: Therese Alice Sanne VG

Fra konkurskjennelsen kommer det frem at Moods of Norway AS hadde en samlet gjeld på 25 millioner kroner, mens Moods Wholesale AS hadde en gjeld på 87 millioner kroner.

Eiendelene i de to selskapene ble verdsatt til 70 millioner kroner.

Les også

Moods of Norway-konkursen: – For tidlig å uttale seg om fremtiden i USA

Jan Egil Flo, som var styreleder i Moods of Norway AS, fortalte tidligere onsdag at fremtiden for Moods of Norway fremdeles er usikker.

– Nå er planen å drifte et opphørssalg og få ryddet i varelageret. De videre planene er ikke sikre ennå, sa Flo til E24.

Videre drift

Driften i datterselskapene Brandstad, Moods Sverige og Moods USA har fortsatt som normalt etter konkursen, og planen er å fortsette med det.

Flo forklarte også at de nå skal se på hva som må gjøres for å sikre videre drift.

– Vi må gjøre om på noe. Det går på ansatte, butikker, hele driften. Men vi konsentrerer oss først om å få ryddet opp i varelageret, sier Flo.

Men han fortalte at fremtiden trolig ikke er å ha like mange butikker som de har hatt, og heller ikke like mange ansatte.

Få nyhetene først!

Last ned minE24 i App Store eller Google Play for mobil og nettbrett.

Les også

Moods-smell for klesgigant

Les også

– De har satt Norge på motekartet

Les også

– Har vært en sjelden suksesshistorie

Her kan du lese mer om