Victoria’s Secret stenger butikker etter svakt julesalg

Victoria’s Secret var i sin tid en trendsetter for undertøy til kvinner. Nå varsler selskapet at de skal legge ned ytterligere 53 butikker.

Foto: Mike Segar Reuters
  • Martin Hagh Høgseth
Publisert:,

Onsdag kveld kom Victoria’s Secrets eierselskap L Brands med resultatet for fjorårets tre siste måneder. Selskapet slo resultatforventningene, men det er ikke det som har fått mest oppmerksomhet i tiden etterpå.

Sammen med resultatet varslet selskapet samtidig at de vil stenge 53 Victoria’s Secret-butikker i USA, skriver CNN. Årsaken skal blant annet være julesalget.

Les på E24+ (for abonnenter)

Sex selger – bare ikke for Victoria's Secret

Flere butikker

Årsaken til nedleggelsene er at undertøyskjeden opplevde et omsetningsfall på tre prosent i sammenlignbare butikker i fjerde kvartal, sammenlignet med året før. Inntektene endte på 2,5 milliarder dollar, rundt 130 milliarder dollar mindre enn året før.

De siste nedleggelsene kommer i tillegg til de 29 butikkene kjeden har stengt det siste året. Det ble til sammenligning bare åpnet to butikker i USA i 2018.

Bedre enn ventet

L Brands-konsernet på sin side fikk et justert driftsresultat på 2,14 dollar per aksje, mot 2,11 dollar i samme periode året før. Analytikerne hadde på forhånd ventet at tallet ville komme inn på 2,08 dollar per aksje, ifølge Business Insider.

Salget for undertøyskjeden har det siste året falt, og i 2017 alene var fallet på 8 prosent. Kjeden har gjentatte ganger også blitt kritisert for sine seksualiserte motevisninger og reklamekampanjer.

TV-visningen av moteshowet i desember i fjor hadde ifølge ABC 3,3 millioner seere, ned fra 5 millioner i 2017 og 6,7 millioner i 2016.

Les også

Oprah tapte over 450 mill. på én dag

Les også

«Neverland» er igjen til salgs – 70 prosent billigere

Les også

Solgte dobbelt så mye som hele Norges klesbransje

Flere artikler

  1. Tidligere Yara-topp får rekordhøy erstatning etter frifinnelse

  2. Amazon i USA: Har betalt null dollar i skatt de siste to årene

  3. Kommentar: Nå eller aldri for telekom

  4. Annonsørinnhold

  5. Tidenes største tilbakekalling for Subaru: 8.900 biler i Norge rammes

  6. Kraftig shoppehopp i januar