Ryanair hardt ut mot myndighetene - kutter i høstprogrammet på kort varsel

Flyselskapet gir myndighetene skylden for at de må kutte enda flere flyvninger. Samtidig sammenligner de Irland med Nord-Korea.

TOPPSJEF: Ryanair-sjef Michael O’Leary. Flyselskapet mener feilslått reisepolitikk fører til at de må kutte i tilbudet.
 • Amalie Frøystad Nærø
Publisert: Publisert:

Flygiganten opplyser fredag om at de reduserer kapasiteten i oktober med ytterligere 20 prosent. Dette kommer i tillegg til kuttet på 20 prosent som ble varslet i august.

Dermed reduseres kapasiteten i høst fra 50 prosent til 40 prosent av det den var i fjor, melder flyselskapet selv.

Ryanair, som er Europas største flyselskap, mener myndighetene har skylden. De mener at en «feilslått» reisepolitikk fra flere land i forbindelse med pandemien, har skadet kundenes tillit.

Les også

Milliardtap for Ryanair: – Vil bli et veldig utfordrende år

«Håpløse reiserestriksjoner»

– Mange av våre kunder kan ikke gjennomføre forretningsreiser eller andre reiser som haster av familiære årsaker, uten å måtte være i karantene i 14 dager, skriver en ikke-navngitt talsperson i pressemeldingen.

Ryanair mener hyppige endringer av reiserestriksjoner og karantenebestemmelser fra myndigheter i Europa, gjør det umulig for kundene å planlegge og bestille reiser frem i tid.

– I noen land, særlig i Irland, hvor regjeringen har opprettholdt overdrevne og «defekte» reiserestriksjoner siden 1.juli, har Covid-19-tilfeller de siste ukene steget til mer enn det dobbelte enn i Tyskland og Italia, der flyreiser internt i EU har vært tillatt siden 1.juli, skriver selskapet i en pressemelding.

PARKERT: Ryanair-fly parkert på flyplassen Stansted utenfor London i august.

Flyselskapet opplyser også om at det kan bli nødvendig med lignende kapasitetskutt i vinterprogrammet. Det vil si ruteprogrammet som gjelder fra november til mars.

– Hvis europeiske myndigheter fortsetter å sette en stopper for flyreiser og normal økonomisk aktivitet, blir det nødvendig med lignende kutt i vinterprogrammet, sier en talsperson i pressemeldingen.

– Som Nord-Korea

Videre ber selskapet om at Irlands transportminister, Eamon Ryan, forklarer hvorfor ingen av tiltakene bransjen selv har bedt om, har blitt innført de siste to månedene.

– Han bør også forklare hvorfor NPHET (irske helsemyndigheter, journ. anm.) har holdt Irland stengt inne som Nord-Korea siden 1.juli, samtidig som Italia og Tyskland fjernet alle reiserestriksjoner innad i Europa, skriver Ryanair i pressemeldingen.

Flyselskapet viser videre til at de to landene, til tross for lemping på reiserestriksjonene, har hatt færre smittetilfeller.

– Reiser mellom europeiske land er ikke problemet, og disse defekte reiseforbudene er ikke løsningen, skriver flyselskapet.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Kampen om luften
 2. Flyselskaper
 3. Ryanair
 4. Coronaviruset

Flere artikler

 1. Milliardtap for Ryanair – fortsetter kritikken mot statlig krisestøtte

 2. Betalt innhold

  Nye reiseråd setter billettprisene under press

 3. Coronakrisen tynger Ryanair: Tapte over åtte milliarder

 4. Betalt innhold

  Kampen om flykundene: Dette gjør SAS og Norwegian nå – og dette bør du gjøre

 5. Betalt innhold

  X-faktorene som kan gi flyaksjonærene frysninger