Ryanair hardt ut mot myndighetene - kutter i høstprogrammet på kort varsel

Flyselskapet gir myndighetene skylden for at de må kutte enda flere flyvninger. Samtidig sammenligner de Irland med Nord-Korea.

TOPPSJEF: Ryanair-sjef Michael O’Leary. Flyselskapet mener feilslått reisepolitikk fører til at de må kutte i tilbudet.
 • Amalie Frøystad Nærø
Publisert: Publisert:

Flygiganten opplyser fredag om at de reduserer kapasiteten i oktober med ytterligere 20 prosent. Dette kommer i tillegg til kuttet på 20 prosent som ble varslet i august.

Dermed reduseres kapasiteten i høst fra 50 prosent til 40 prosent av det den var i fjor, melder flyselskapet selv.

Ryanair, som er Europas største flyselskap, mener myndighetene har skylden. De mener at en «feilslått» reisepolitikk fra flere land i forbindelse med pandemien, har skadet kundenes tillit.

Les også

Milliardtap for Ryanair: – Vil bli et veldig utfordrende år

«Håpløse reiserestriksjoner»

– Mange av våre kunder kan ikke gjennomføre forretningsreiser eller andre reiser som haster av familiære årsaker, uten å måtte være i karantene i 14 dager, skriver en ikke-navngitt talsperson i pressemeldingen.

Ryanair mener hyppige endringer av reiserestriksjoner og karantenebestemmelser fra myndigheter i Europa, gjør det umulig for kundene å planlegge og bestille reiser frem i tid.

– I noen land, særlig i Irland, hvor regjeringen har opprettholdt overdrevne og «defekte» reiserestriksjoner siden 1.juli, har Covid-19-tilfeller de siste ukene steget til mer enn det dobbelte enn i Tyskland og Italia, der flyreiser internt i EU har vært tillatt siden 1.juli, skriver selskapet i en pressemelding.

PARKERT: Ryanair-fly parkert på flyplassen Stansted utenfor London i august.

Flyselskapet opplyser også om at det kan bli nødvendig med lignende kapasitetskutt i vinterprogrammet. Det vil si ruteprogrammet som gjelder fra november til mars.

– Hvis europeiske myndigheter fortsetter å sette en stopper for flyreiser og normal økonomisk aktivitet, blir det nødvendig med lignende kutt i vinterprogrammet, sier en talsperson i pressemeldingen.

– Som Nord-Korea

Videre ber selskapet om at Irlands transportminister, Eamon Ryan, forklarer hvorfor ingen av tiltakene bransjen selv har bedt om, har blitt innført de siste to månedene.

– Han bør også forklare hvorfor NPHET (irske helsemyndigheter, journ. anm.) har holdt Irland stengt inne som Nord-Korea siden 1.juli, samtidig som Italia og Tyskland fjernet alle reiserestriksjoner innad i Europa, skriver Ryanair i pressemeldingen.

Flyselskapet viser videre til at de to landene, til tross for lemping på reiserestriksjonene, har hatt færre smittetilfeller.

– Reiser mellom europeiske land er ikke problemet, og disse defekte reiseforbudene er ikke løsningen, skriver flyselskapet.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Kampen om luften
 2. Flyselskaper
 3. Ryanair
 4. Coronaviruset

Flere artikler

 1. Milliardtap for Ryanair – fortsetter kritikken mot statlig krisestøtte

 2. Betalt innhold

  Nye reiseråd setter billettprisene under press

 3. Ryanair venter dobbelt så store tap som følge av omikron

 4. Luftfartstopp vil ha alle reiserestriksjoner fjernet

 5. Wizz Air med milliardtap