NHO varsler konkursras i frisørbransjen

Avbestillingene strømmer inn til frisører over hele landet etter at regjeringen strammet inn tiltakene, ifølge NHO Service og Handel. Nå slår de frisør-alarm.

Gorm Kallestad / NTB scanpix
 • NTB
 • Benedicte Storm Bamvik
Publisert:,

– Regjeringens varslede tiltak er ikke nok. Vi må få tilbake den brede kompensasjonsordningen vi hadde i vår, og ordningen må vare så lenge krisen varer, sier administrerende direktør Anne-Cecilie Kaltenborn i NHO Service og Handel.

Frisør- og velværebransjen i Norge består av 8.000 bedrifter med 22.000 ansatte, ifølge tall fra NHO.

Nå forteller bransjeorganisasjonen om «et ras av avbestillinger», etter at bransjen allerede har vært gjennom en krevende periode.

I en pressemelding skriver NHO at frisørsalongenes sparepenger ble brukt opp allerede i løpet av våren og sommeren for å holde liv i salongene.

– Eiere og ansatte har vist stor tilpasningsevne. Vi har klart å drive på en måte som har stablet oss opp på beina igjen etter nedstengingen, samtidig med at vi har holdt smitten i sjakk, sier Kaltenborn.

Avbestilte frisørtimer

Administrerende direktør i Norske frisør- og velværebedrifter (NFVB) i NHO Service og Handel, Anne-Mari Halsan, utrykker nå bekymring for den kommende julesesongen.

– Det er fortvilet at det nå ikke er faren for smittespredning i salongen som stopper bransjen, men at kundene får beskjed om å holde seg hjemme, sier hun.

Selv om frisørsalongene ikke stenges i denne omgang, er det flere som har avbestilt frisørtimene sine, forteller hun. I tillegg frykter hun at drop-in timene kan forsvinne.

– Dersom det ikke skal komme et konkursras må regjeringen hjelpe bransjen, sier Halsan.

– Trenger hjelp

Bransjen etterlyser nå hjelp fra myndighetene, slik den hadde i vår. NHO viser blant annet til at kompensasjonsordningen fra starten av pandemien er avviklet.

– Mange bedrifter står nå på bar bakke. Det er god grunn til å frykte at vi de neste månedene vil se en rekke konkurser som ellers kunne ha vært unngått, sier Anne-Cecilie Kaltenborn

– Vi ber ikke om mye, kun at de bedriftene som trenger det, uavhengig av bransje, får noe hjelp fra myndighetene. Og hjelpen må komme nå, legger hun til.

Her kan du lese mer om

 1. Coronaviruset
 2. NHO
 3. frisør
 4. Coronaviruset
 5. Konkurs
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Skjønnhetsbransjen lider under strenge tiltak - avbestillingene renner inn

 2. 1 av 5 bedrifter i service og handel frykter konkurs

 3. Verft bruker 500.000 kroner dagen på smittevern – bransjen ber om hjelpepakke

 4. Annonsørinnhold

 5. Regjeringen vil gi ny kompensasjonsordning for reiselivet på inntil én milliard kroner

 6. Næringsministeren etter innstrammingene: Skal vurdere nye tiltak