Obos kjøper Fornebu-tomt av Røkke og Fredriksen

Obos betaler et milliardbeløp til Kjell Inge Røkke, John Fredriksen og Johansson-familien for 60 mål med tomter på Fornebu. 1500 boliger skal oppføres på tomtene.

Slik ser Obos for seg at det nye boligområdet Fornebuporten skal se ut.

Lund Hagem Arkitekter/Obos
  • Ola Alsberg
Publisert: Publisert:

Boligbyggelaget Obos har kjøpt tre tomter på Fornebu. Obos kan bygge 1500 boliger på tomtene, og har muligheten til å bygge 25.000 kvadratmeter med næringseiendom.

– Vi er svært godt fornøyde med å ha sikret våre medlemmer ytterligere 1500 nye boliger på Fornebu gjennom tomtekjøpsavtalene med Aker og deres samarbeidspartnere, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i Obos i en pressemelding.

Les også

Obos-prisene i Oslo steg for syvende måned på rad

Obos kjøpte tomtene av selskapet FP Holding, som eies av Kjell Inge Røkke-kontrollerte Aker, John Fredriksen-selskapet Geveran og dagligvarefamilien Johansson sitt eiendomsselskap Joh. Johansson Eiendom.

Obos oppgir ikke kjøpesummen, men ifølge Dagens Næringsliv er det snakk om et milliardbeløp, og Obos vil betale 233 millioner i banebidrag i tillegg til 280 millioner til infrastruktur-utbygging i området.

Her er de tre tomtene Obos har kjøpt på Fornebu.

Obos

Mål om 7000 Fornebu-boliger

Obos har hittil bygget om lag 2500 boliger på Fornebu. Totalt skal boligbyggelaget bygge 7000 boliger på Fornebu.

– Sammen med Obos’ øvrige tomter på Fornebu gir dette tilskuddet mulighet til å tilby våre medlemmer rundt 7000 nye boliger på Fornebu de neste 20-25 årene. Denne boligporteføljen passer derfor meget godt inn i Obos’ langsiktige byutviklingsperspektiv både her og i Stor-Oslo, sier Kjørberg Siraj.

Les også

Selvaag mener bolig-spleiselag mellom Oslo og konkurrenten gjør konkurransen helt umulig

Selger med leie-til-eie-modell

20 prosent av boligene Obos bygger på Fornebu skal selges med alternative boligkjøpsmodeller, blant annet gjennom leie til eie.

– Tomtekjøpet passer godt inn i vår strategi om å gjøre veien inn i boligmarkedet enklere, slik at flere kan ha råd til å bo på Fornebu.  20 prosent av boligene som nå kommer inn under Obos sitt eierskap på Koksa og Fornebuporten skal tilbys for salg med Obos sine alternative boligkjøpsmodeller, Obos Bostart og Obos Deleie, sier administrerende direktør i Obos Fornebu, Kristine Tveitnes Seip.

Les også

Tror boligprisene trosser smitte-boom: – Frykter ikke mer bensin på bålet

Les også

Obos vil lage boligselskap sammen med Oslo kommune

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Bygg og anlegg
  2. Obos
  3. Fornebu
  4. Daniel Kjørberg Siraj
  5. Eiendom
  6. Utbygging

Flere artikler