15 kommuner i Nord vurderer søringkarantene – 12 holder døra på gløtt, mens 16 avviser det

15 ordførere i Nord-Norge opplyser til NTB at deres kommune vurderer å innføre søringkarantene. Tolv holder døra på gløtt og 16 sier nei til en slik karantene.

Tromsø i vinteridyll. Kommunen oppfordrer folk sørfra til å holde seg unna, hvis ikke innføres det søringkarantene. Foto: Kyrre Lien / NTB.

  • NTB-Snorre Schjønberg
Publisert: Publisert:

NTB har stilt spørsmål til alle ordførere i Nordland og Troms og Finnmark om deres kommune vil vurdere å innføre søringkarantene på grunn av mutantutbruddet i Nordre Follo og nedstengningen av Oslo og ni andre kommuner.

43 ordførere har svart, og et klart flertall av dem er enten i gang med vurderingen av søringkarantene, eller sier dette er noe som kan komme opp til vurdering dersom situasjonen utvikler seg. 16 sier nei til søringkarantene.

Flere av ordførerne tar til orde for en regional koordinering av en søringkarantene, mens enkelte støtter Tromsø-ordfører Gunnar Wilhelmsen (Ap) som lørdag gikk ut og ba regjeringen vurdere å isolere Østlandet med et utreiseforbud.

Reindyr krysser riksvei 93 ved Láhpoluoppal mellom Alta og Karasjok. Både Alta og Karasjok vurderer nå tiltak som en søringkarantene for å hindre import av mutert virus.

Heiko Junge / NTB
Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Coronaviruset
  2. Coronaviruset
  3. Karantene
  4. Nord-Norge

Flere artikler