Nordea-topp etter kutt: – Bankjobbene kommer ikke tilbake

I forrige uke fortalte Nordea at de skal kutte 6.000 jobber. Det er en del av bransjens dramatiske og langvarige endringer, forklarer administrerende direktør.

I ENDRING: Casper von Koskull, toppsjefen i Nordea Bank, presenterte i oktober kvartalsresultatet - og fortalte at det skal nedbemannes.

Foto: Jessica Gow AFP
  • Sigrid Moe
Publisert:

– Om noen spør hvor vi er, eller hvor er banker generelt er, om ti år, så tror jeg bankene fort kan ha bare halvparten så mange ansatte som i dag, sier administrerende direktør Casper von Koskull i et intervju mandag, ifølge Bloomberg.

Under en uke etter at storbanken Nordea fortalte at de skal kutte 6.000 jobber, forteller toppsjefen at han ikke tror at kuttet er midlertidig.

– Vi er kanskje en av de første til å gjøre dette. Det er ikke akkurat kostnadskutt, det er en ny måte å drive forretninger på, der du trenger mindre folk, forklarer von Koskull for avisen.

Det er også ventet at kuttene vil ramme ansatte i Norge.

Les også

Kuttet 600 ansatte – DNB-sjefen økte inntekten

Digitalisering

I forrige uke kom det også frem at nedbemanningen kommer som et resultat av hvordan Nordea-ledelsen tror bankmarkedet vil utvikle seg i årene fremover.

– Når vi nå har gjort store investeringer i våre IT-systemer, samtidig som vi ser at det kommer nye aktører inn i markedet og at kundenes ønsker for hvordan de vil bruke banken endrer seg, ser vi at vi over de neste tre til fire årene kan drive banken mer effektivt. Det er digitaliseringen som gjør det mulig, sa Nordeas sjef i Norge, Snorre Storset.

Les også

E24 lanserer ny nyhetstjeneste: – Det beste som har skjedd norsk mediebransje på mange år

Flere banker

Nordea føyer seg i rekken av banker som har varslet at arbeidsstyrken må slankes, blant annet som følge av voldsomme endringer i våre brukervaner i kjølvannet av ny teknologi.

– Jeg synes dette er en helt klar trend i finansindustrien, en industri som begynner å bli veldig digital, sier von Koskull til Bloomberg.

I januar i år sa sjef Rune Bjerke i Norges største bank, DNB, at det er et under om de er mer enn 5.000 ansatte om ti år. DNB har i dag om lag 10.000 ansatte.

Les også

– Det skaper uro i bedriften og blant ansatte i næringen

Les også

Verdens eldste bank tilbake på børs

Les også

Tror Vipps gir fortrinn mot tekgigantene

Her kan du lese mer om

  1. Bank
  2. Nordea
  3. Digitalisering
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Nordea-sjefen utelukker ikke flere oppkjøp

  2. Nordea kutter 6.000 jobber: Vil ramme Norge

  3. Nordea-sjefen om sin bransje: – Nå endres alt vi gjør

  4. Annonsørinnhold

  5. – Det skaper uro i bedriften og blant ansatte i næringen

  6. Bekreftet: Nordea flytter til Helsinki