Oops - Tine har gjort det igjen

Nå er det smørkrise - kuvertsmørkrise.

MANGELVARE: Det kan bli vanskelig å få tak i små smørpakker til lunsjen i kantinene i tiden som kommer.
Publisert:

Landbruksgiganten Tine fikk så hatten og skjørtene passet da mangel på fløte gjorde at det oppstod mangel på smør i fjor høst.

Så store var leveringsproblemene at selveste julebaksten stod i fare for norske husholdninger.

Den store smørkrisen fikk oppmerksomhet også utenfor landets grenser som følge av norske mediers omfattende dekning av mangelen på smør i en verden som famlet på grensen av finansiell kollaps.

Nå er det en ny smørkrise på gang, om enn i mindre skala.

Mangel på kuvertsmør

For pakkene med meierismør som brukes i landets kantiner og serveringssteder er det vanskelig å få fatt i.

- Tine produserer kuvertsmør, men produksjonskapasiteten er beklageligvis ikke stor nok til å dekke etterspørselen de neste ukene. Dette skyldes tekniske utfordringer knyttet til overgang til nytt produksjonsanlegg, skriver kommunikasjonsrådgiver Øystein Knoph i Tine i en e-post til E24.

Frem til pinse

Og problemene vil trolig vare i noen uker.

- Vi har informert kundene våre om at situasjonen med midlertidig reduserte leveranser av kuvertsmør trolig vil vedvare til og med pinse, skriver Knoph i e-posten.

Han understreker at problemene knyttet til produksjonen av kuvertsmør ikke kan sammenlignes med problemene som oppstod i fjor høst da Tine rett og slett ikke hadde nok fløte til å dekke smørbehovet.

Han sier Tine nå har satt i verk flere tiltak for å kompensere for driftsproblemene knyttet til produksjonen av kuvertsmør. Blant annet har Tine utvidet driftstiden.

Les også: Tine sa nei til ekstra smørkvote

Les også: Landbruksforsker: - Meningsløs smørkrise

Publisert:
Gå til e24.no