Næringskomiteen utsetter igjen avgjørelse i Color Line-saken

Næringskomiteen på Stortinget har for andre gang utsatt avgjørelsen som kan føre til at 700 norske sjøfolk mister jobben. KrFs usikkerhet skal være årsaken.

AVVENTER AVGJØRELSE: Kiel-fergen Color Fantasy er en av de to fergene rederiet kan få mulighet til å flagge om fra Norsk ordinært skipsregister til Norsk internasjonalt skipsregister.
 • NTB
Publisert: Publisert:

Komiteens innstilling, som skulle vært fattet tirsdag, er denne gangen utsatt til torsdag 24. mai, skriver Klassekampen.

Regjeringen varslet i februar at den ville la Color Line flagge om sine to Kiel-ferger fra Norsk ordinært skipsregister til Norsk internasjonalt skipsregister. Forskriftsendringen vil gjøre det mulig for rederiet å erstatte 700 norske sjøfolk med utenlandsk arbeidskraft.

Når næringskomiteen igjen utsetter sin innstilling i saken, skyldes det usikkerhet hos Kristelig Folkeparti (KrF), ifølge Klassekampen.

Det er i så fall et positivt tegn for sjøfolkene som kan miste jobben, mener konserntillitsvalgt i Color Line Ronny Øksnes.

– Jeg anser KrF som et fornuftig parti, så vi ber om at fornuften vinner og at KrF viser støtte til oss, sier han til avisen.

Arbeiderpartiet har fremmet forslag om å utsette saken i påvente av nye utredninger.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Color Line

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  Næringskomiteen utsetter igjen avgjørelse i Color Line-saken

 2. Betalt innhold

  Klassekampen: Frp vil ikke gå mot regjeringen i Color Line-saken

 3. Betalt innhold

  Næringskomiteen utsetter Color Line-innstilling

 4. Betalt innhold

  Høyre avviser borgerlig sprekk om nye skipsregisterregler

 5. Betalt innhold

  Frp rasler med sablene, men vil ikke love omkamp om Kiel-fergene