Over 500 bedrifter har fått for mye utbetalt i coronastøtte

531 foretak har fått utbetalt totalt 2,2 millioner kroner for mye fra kompensasjonsordningen for bedrifter rammet av koronakrisen.

I alt 531 foretak har på grunn av en beregningsfeil fått utbetalt til sammen 2,2 millioner kroner for mye fra kompensasjonsordningen.

Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:

Samtidig kan hundre foretak ha fått utbetalt 400.000 kroner for lite, skriver Skatteetaten i en pressemelding.

Det dreier seg om en beregningsfeil som førte til at tilskudd fra ordningen ikke ble beregnet som en del av omsetningen, men ble fratrukket forventet omsetning. Dermed fikk 531 foretak utbetalt 2,2 millioner kroner for mye for mars og april.

– Fire foretak har fått utbetalt mer enn 100.000 kroner for mye. Den høyeste utbetalingen er 358.000 kroner sammenlagt for mars og april. Feilen er rettet opp, og flere av de berørte foretakene har allerede levert korrigert oppgave, sier seksjonssjef Stine Olsen i Skatteetaten.

Etaten vil kontakte foretakene det gjelder for å få tilbakebetalt det som er for mye utbetalt.

I tillegg ser rundt hundre foretak ut til å ha misforstått hvilke beløp som skulle legges inn i feltet «andre tilskudd». Det har ført til at de kan ha fått utbetalt til sammen rundt 400.000 kroner for lite i støtte fra kompensasjonsordningen.

– Disse foretakene varsles om at de må søke på nytt ettersom Skatteetaten ikke har anledning til å overstyre informasjonen gitt i søknadene, sier Olsen.

I alt 22.873 foretak har fått innvilget og fastsatt støtte på vel 2,24 milliarder kroner. Kompensasjonsordningen for koronarammede bedrifter ble innført i midten av april.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Coronaviruset
  2. Kontantstøtte
  3. Skatteetaten

Flere artikler

  1. Kontantstøtteordningen: Slik sjekker du søkere i ditt fylke

  2. Siktet for å ha svindlet coronaordning for 500.000 kroner

  3. Slik skal Skatteetaten hindre svindel med koronamilliardene til næringslivet

  4. Linn (23) fulgte drømmen og åpnet et treningssenter – så stengte alt ned

  5. 323 bedrifter må tilbakebetale støtte - disse fem tingene går igjen