737 Max-ulykkene

Boeing har funnet ny 737 Max-feil

Under en teknisk gjennomgang skal Boeing ha oppdaget et problem når flyet starter opp. Det kan forsinke 737 Max-returen ytterligere.

KAN FORSINKES: Boeings 737 Max har stått på bakken siden i fjor vår. Det er fortsatt ikke klart når det vil kunne fly igjen, og nå kan en ny feil kan forsinke returen.

JASON REDMOND / AFP
  • André Haugen
Publisert:

Flyprodusenten har varslet den amerikanske luftfartsmyndigheten FAA, kunder og leverandører om feilen, ifølge en uttalelse Boeing har sendt til Bloomberg på epost.

Feilen gjør at selskapet må jobbe mer med flyet, som kan bety at det kan ta lengre tid enn det ellers ville gjort å få det tilbake i luften, skriver nyhetsbyrået.

– Vår høyeste prioritet er å sikre at 737 Max er trygt og møter alle regulatoriske krav før det returnerer til tjeneste, skriver selskapet.

Nyheten om feilen sendte Boeing-aksjen ned 2,36 prosent på Wall Street fredag.

Les også

Boeing har funnet ny programvarefeil som kan forsinke 737 Max-retur ytterligere

Problem ved oppstart

Selskapet har ikke selv gitt noen detaljer om feilen, men flere amerikanske medier, deriblant Financial Times og Bloomberg, viser til kilder med kjennskap til saken som sier at feilen oppstår når flyet startes opp.

Når programvaren fungerer som det skal, skal det sjekke at flyets andre systemer fungerer skikkelig, ifølge kildene.

En feil i kontrollsystemet MCAS, som skal forhindre at snuten på flyet går for høyt slik at flyet steiler, mistenkes å ha bidratt til de to ulykkene der til sammen 346 personer mistet livet.

Etter den siste ulykken ble flyet satt på bakken av myndighetene i mars i fjor, noe som har kostet Boeing mangfoldige milliarder.

En av årsakene til at det har tatt så lang tid å få flyet tilbake i tjeneste er endringene de har måttet gjøre i kontrollsystemet.

Les også

Boeings ordrebok krympet for første gang på flere tiår

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. 737 Max-ulykkene
  2. Boeing
  3. Fly

Flere artikler

  1. Boeing skal ha overbevist Lion Air om at Max-trening var unødvendig

  2. Reuters: Boeing skal testfly 737 Max på mandag

  3. FAA mener Boeing har det for travelt med Max-retur

  4. Boeing 737 Max får grønt lys fra amerikanske myndigheter

  5. Europeiske luftfartsmyndigheter tror Max-flyene kan få grønt lys i november