Personlig informasjon om tusenvis av kunder stjålet fra storbank

Rundt 1000 kunder kan allerede ha blitt svindlet som følge av at informasjon om kunder skal ha blitt stjålet fra den britiske storbanken Barclays.

INFORMASJON PÅ AVVEIE: Opplysninger om flere tusen kunders helse og privatøkonomi skal være stjålet fra den britiske banken Barclays og solgt til tradere.

LEFTERIS PITARAKIS
  • Mathias Klingenberg
Publisert: Publisert:

Det britiske finanskonsernet Barclays har satt i gang etterforskning etter at personlig informasjon til så mange som 27.000 av bankens kunder skal ha blitt stjålet og solgt på det kriminelle finansmarkedet.

Det er The Mail on Sunday som melder om saken. Avisen skal ha fått en minnepinne med 2.000 personlige dokumenter fra en tidligere børsmegler. Kilden sier til avisen at det finnes ytterligere 25.000 dokumenter med personlig informasjon i databasen han har fått tilgang til.

- Gullgruve for traderne

Filene skal stamme fra individuelle rådgivningsmøter banken har hatt med kunder. Passnummer, forsikringsnummer, samt informasjon om personens helse og økonomi er blant opplysningene som finnes i dokumentene, som hver er omtrent 20 sider lange.

Utvalgte tradere ble tilbudt dokumentene. Informasjonen ble så brukt til å overtale ofrene til å gå med på lugubre investeringer. På det kriminelle markedet skal filene være verdt opp til 50 pund per fil, tilsvarende omtrent 500 kroner.

- Filene er en gullgruve for traderne fordi de er så utrolig detaljerte. De bringer dem inn i kundens hode, sier kilden til The Mail on Sunday.

- 1000 mennesker svindlet

Mellom desember 2012 og september 2013 skal et ukjent antall ofre blitt overtalt til å investere i et jordmetall som ikke fantes. The Mail on Sundays anonyme kilde anslår at rundt 1000 mennesker totalt er blitt lurt som følge av datainnbruddet hos Barclays.

I en uttalelse til The Mail on Sunday takker Barclay avisen for at de gjorde dem oppmerksom på saken.

- Vi er takknemlig overfor The Mail on Sunday for å gjøre oss oppmerksomme på dette. Vi kontaktet Sivilombudsmannen og andre myndigheter med en gang vi fikk vite dette på fredag, sier Barclays i en uttalelse til avisen.

Det er uklart hvordan filene ble stjålet fra banken. Barclays risikerer nå store bøter for å ikke klare å beskytte informasjonen til sine kunder.

Les også:

Barclays-topper: - Premier League har ingen verdi for ossBarclays dropper formuesrådgivning i 130 landBarclays gjør emisjon på 6 mrd. pundMilliardbøter til banker for rentemanipulasjon

Publisert:

Flere artikler

  1. Mener Russland og Kina har knekt Snowdens kode

  2. Lanserer database om Panama-papirene

  3. British Airways hacket – kundeinfo stjålet

  4. Annonsørinnhold

  5. DNB advarer kunder mot svindel-mail: – Slett den med en gang

  6. Kortdetaljer fra norske Ticketmaster-kunder kan være stjålet