Warner vil kjøpe EMI

Det kan gå mot tidenes største fusjon i musikkbransjen.

Publisert:

Ifølge musikkselskapet EMI har konkurrenten Warner banket på døren, med en invitt til ekteskap.

EMI understreker at det ennå ikke er kommet et offisielt frieri, og at det heller ikke trenger å bli resultatet av kurtiseringen, skriver BBC.

Det ble det da heller ikke i 2000, da EMI og Warner først ble enige om en fusjon, men som siden forkastet den få måneder etter.

EMI sliter

Warners fremstøt kommer bare dager etter at EMI sendte ut sitt andre varsel om svakere resultater i år.

I forrige uke varslet EMI markedet om at resultatene svikter også i dette kvartalet, ikke minst fordi tradisjonelle storselgere som Janet Jacson og Robbie Williams selger for lite.

Da EMI varslet om svakere resultater i forrige uke, skyldte selskapet delvis på nedgangen i CD-salget i USA, hvor det i fjerde kvartal i fjor ble solgt 20 prosent færre CDer enn året før. Ifølge EMI har platesalegt på verdensbasis fallt med 15 prosent det siste året.

Les også: Krise i EMI.

Store endringer

Warnes fremstøt mot EMI - verdens tredje største plateselskap - er bare den siste i en lang rekke i platebransjen, som jobber intenst med å tilpasse endringene internett presser på bransjen.

EMI selv var en oppkjøpskandidat så sent som i fjor, da investeringsselskapet Perima la inn et bud på 300 pence per aksje. Ledelsen gikk imot oppkjøpet, og fikk med seg et flertall av aksjonærene.

Etter Warners fremstøt har aksjen steget noe tirsdag, og omsettes nå for i underkant av 240 pence. Godt under de 300 som ble tilbudt i fjor.

Sa nei

Selv om Warner kommer med et tilbud, er det ikke sikkert det blir noen fusjon.

Da Sony i 2004 ville overta tyske BMG, gikk europeiske konkurransemyndigheter inn og stanset fusjonen - i frykt for at det fusjonerte selskapet skulle få en for dominerende posisjon.

Det samme kan skje ved en fusjon mellom EMI og Warner.

Publisert: