Opptur for verft som leverer til oppdrettsselskap

Gode tider i laksenæringen fører til en solid opptur for oppdrettsverftene. De største verftene har nær tredoblet omsetningen de siste fem årene, skriver Dagens Næringsliv.

LAKSEGEVINST: Verdiskapingen i norsk sjømatnæring skaper ringvirkninger hos bedrifter som leverer utstyr og tjenester til oppdrettsselskaper.

Foto: Terje Bendiksby NTB scanpix
 • NTB
Publisert:,

En gjennomgang av de største selskapene som spesialiserer seg på å produsere spesialbåter og servicefartøy for oppdrettsnæringen, viser at de i 2015 hadde en samlet omsetningsvekst på 70 prosent sammenlignet med året før, skriver avisen.

– Våre analyser viser at de økonomiske ringvirkningene av oppdrettsnæringens verdikjede har økt betydelig over de siste årene både målt i antall sysselsatte og i bidrag til BNP, sier forskningsleder Heidi Bull-Berg i SINTEF.

De sju verftene avisen har undersøkt økte sin samlede omsetning med over 700 millioner kroner i fjor, mens deres samlede resultat kun økte med 19 millioner kroner.

– Vi merker at de gode tidene for oppdrettsselskapene gir økt investeringsvilje. Men konkurransen blant verftene er stor og vi opplever ikke den samme lønnsomhetsveksten som det oppdrettsselskapene gjør, sier daglig leder Bård Meek-Hansen i Grovfjord Mekaniske Verksted.

Les også

– Fallet kan bli brutalt

Les også

Landbasert oppdrettsanlegg kan fjerne laks fra fjordene

Les også

Norsk laks har aldri vært dyrere

Her kan du lese mer om

 1. Oljebransjen
 2. Laks
 3. Fiskeri
 4. Sjømat
 5. Sintef

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  Opptur for verft som leverer til oppdrettsselskap

 2. Ellevill vekst for oppdrettskjempenes overskudd

 3. Kostnadshopp i oppdrettsnæringen bekymrer analytikere

 4. Annonsørinnhold

 5. Betalt innhold

  Han trenger flere folk <br>til å få unna jobbene

 6. Betalt innhold

  Norges «ukjente» oppdrettsrikinger