Brudd i sokkelforhandlingene

Mandag ble det brudd i sokkelforhandlingene mellom Industri Energi og Norsk olje og gass allerede før de kom ordentlig i gang.

BRUDD: Forbundsleder Leif Sande i Industri Energi bekrefter tidlig brudd i sokkelforhandlingene.

Foto: Carina Johansen NTB scanpix
  • NTB
  • E24
Publisert:

– Vi har aldri opplevd så raskt brudd i forhandlingene. Arbeidsgiverne vil ikke følge spillereglene, så vi måtte bryte før vi kom skikkelig i gang, sier forbundsleder Leif Sande, som leder forhandlingene på operatør-, boring- og forpleiningsavtalen.

Han forteller at det ble brudd allerede ved overleveringen av krav. Motpartens forhandlingsleder, Jan Hodneland i Norsk olje og gass, ble spurt om arbeidsgiverne var villig til å forhandle og svarte at arbeidsgiver ville gi null. Da ble det brudd, skriver Industri Energi på sine nettsider.

Forhandlingene om avtalen, som omfatter om lag 4.000 sokkelansatte, vil dermed fortsette hos Riksmekleren.

Pressetalsmann Kolbjørn Andreassen i Norsk olje og gass understreker at det fortsatt pågår forhandlinger med Safe og Lederne. Han har imidlertid registrert utspillet fra Industri Energi.

– De la frem sitt utgangspunkt og vi fortalte om vårt. På det grunnlaget har de tydeligvis valgt å bryte. Men det er ikke skrevet noen bruddprotokoll enda, sier han til E24.

Andreassen kjenner seg ikke igjen i påstanden om brudd på spillereglene.

– De spurte som sagt om hva som var vårt utgangspunkt i forhandlingene, og valgte da å forlate. Det får være opp til dem, sier han.

Ifølge Norsk olje og gass ligger det nå an til megling innen noen uker. Tidspunktet avhenger av pågangen hos Riksmekleren.

Les også

Oljeselskapene varsler investeringsfall i 2017

Les også

Oljebremsen har kostet 36.453 jobber – kan nedturen nærme seg slutten?

Les også

Advarer mot for høy handlingsregel

Publisert:

Flere artikler