Solgte mobiler for over 100.000 kroner – nå kollapser selskapet

Mobiler i gull og diamanter ble ingen storsuksess.

LUKSUS: Selskapet som håndlagde mobiler smykket i gull og diamanter skal være ute i hardt vær.

Foto: Scanpix
Publisert:,

200 ansatte i det London-baserte selskapet skal angivelig fått fyken, bare fire måneder etter at ny eier tiltrådte, skriver Berlinske Business.

Eieren av merkevaren Vertu, Murat Hakan Uzan, skal ha planlagt å betale 1,9 millioner pund for å legge ned selskapet, men et hull på 128 millioner pund i regnskapet har skapt problemer for luksusmobilselskapet.

Hakan Uzan skal ifølge Financial Times beholde Vertu-merket, teknologien og designpatentene med håp om rekonstruere selskapet på randen av konkurs.

Startet hos Nokia

Vertu ble startet i 1990 av Frank Nuovo, som den gang var Nokias sjefdesigner. Selskapet var opprinnelig finske Nokias luksusmobilprodusent, men i 2012 solgte Nokia selskapet til det svenske kapitalfondet EQT for å finansiere sin egen satsing på Windows-mobiler.

I 2015 solgte EQT selskapet videre til kinesiske Godin Holdings, som igjen solgte selskapet videre til Baferton, stiftet av Hakan Uzan.

Rådyre mobiler

Vertu solgte sin første telefon i 2002. Siden da har selskapet solgt 500.000 mobiltelefoner. Vertus mobiltelefoner skal ha vært håndlaget og utsmykket med gull og diamanter, med en følgende heftig pris som startet på over 11.000 euro, tilsvarende over 100.000 kroner.

Enkelte av selskapets mobiler skal, ifølge CNBC, ha solgt for 280.000 euro, tilsvarende 2,6 millioner kroner.

Les også

– Det har endret alt

Les også

Apple og Nokia begraver stridsøksen – dropper alle patentsøksmål

Les også

Samsung lanserer smart flipptelefon i Korea

Her kan du lese mer om