Konkurransetilsynet vurderer å stanse matkassefusjon

Godtlevert og Adams matkasse vil slå seg sammen, men nå vurderer Konkurransetilsynet å stoppe fusjonen selskapene finner helt nødvendig.

VURDERER AVTALESTANS: Konkurransetilsynet vurderer bryte inn i fusjonen mellom landets to største matkasseleverandører.

Foto: Gorm Kallestad NTB scanpix
  • Martin Hagh Høgseth
Publisert:

– Vi har varslet at inngrep mot foretakssammenslutingen kan bli aktuelt fordi vi mener det er rimelig grunn til å anta at den vil hindre effektiv konkurranse, sier avdelingsdirektør Magnus Gabrielsen i Konkurransetilsynet til DN.no

Godtlevert-sjef Kjetil Graver forteller at selskapene er overrasket over tilsynets varsel, og hevder at en stans av fusjonen vil gå på bekostning av konkurransesituasjonen i dagligvaremarkedet.

– Vi er veldig overrasket. Formålet vårt er å være en reell utfordrer til de etablerte daglivarekjedene. Det er vanskelig å forstå annet enn at de foreløpige vurderingene til Konkurransetilsynet vil føre til høyere priser, sier han til DN.no.

Nå har selskapene mulighet til å komme med forslag til avbøtende tiltak for å få lov til å fusjonere.

Konkurransetilsynet er på sin side klare på at dette ikke er et endelig avslag.

Kan bli størst

Det er halvannen måned siden selskapene første gang fortalte de ville fusjonere.

Godtlevert ble etablert i 2010, og har i dag drøyt 65 ansatte, en omsetning på 390 millioner kroner og nærmere 30.000 kunder.

Adams Matkasse ble startet opp i 2013, omsetter for 330 millioner kroner i året, og har 74 ansatte og nærmere 25.000 kunder.

Selskapene har i lengre tid vært landets to største leverandører på matkasser. Dersom fusjonen nå likevel skulle gå igjennom vil det sammenslåtte selskapet bli det største på netthandelsmarkedet for matlevering.

Per i dag er Kolonial.no den største og raskest voksende av de nye selskapene som leverer dagligvarer hjem til folk, med 424 millioner i omsetning i fjor, eksklusive moms.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Netthandel
  2. Konkurransetilsynet
  3. Dagligvarebransjen

Flere artikler