Elleve kriminelle nettverk i arbeidslivet avslørt

Senteret som jobber med arbeidslivskriminalitet i Oslo sier det har avslørt elleve kriminelle nettverk som opererer i hovedstaden.

  • NTB
Publisert: Publisert:

I 2015 hadde det såkalte A-senteret fire-fem nettverk på sin liste. I fjor økte det tallet til elleve, skriver Dagbladet.

– Det er et lite klapp på skulderen til oss selv som har blitt bedre og mer systematiske i å avdekke den typen kriminalitet. Det har mer med det å gjøre enn at omfanget nødvendigvis har økt, sier Bjørn Marhaug, som er seksjonsleder i Skatt Øst og koordinator for A-krimsenteret.

Bygg og renhold er de bransjene hvor arbeidslivskriminalitet har vært mest utbredt, men de kriminelle er i ferd med å flytte seg til nye områder.

Når Marhaug og hans folk slår ned på ulovligheter i én bransje, går nettverkene videre til områder med færre hindringer og større mulighet for økonomisk gevinst.

Les også

Eiendomsskatten i Oslo skal behandles i tingretten

Senteret har i det siste oppdaget flere aktører innen helse og omsorg. Også i barnevernssystemet mener de å ha funnet kriminelle aktører, men Marhaug ønsker ikke å gå i detalj om mistankene.

– Vi har sett tre-fire tilfeller, men det er for tidlig å si noe om omfanget. De vi har reagert på er tidligere aktører fra den kriminelle delen av byggebransjen, forklarer han.

Les også

Hydro-topp kan bli NHO-president

Les også

NHO frykter at dårlig veiledning svekker yrkesfagene

Les også

– Billigere og bedre enn Kina

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Skatter og avgifter
  2. Arbeidsliv
  3. Krim

Flere artikler

  1. Frykter 40 mrd. er lurt unna beskatning

  2. Ap vil skjerpe innsatsen mot arbeidslivskriminalitet

  3. Nav Kontroll får unormalt mange tips

  4. Nytt senter mot cyberangrep

  5. LO-lederen krever nasjonale innkjøpsregler: Vil holde «useriøse» aktører ute