NRK: Erna Solbergs tidligere stabssjef ber regjeringen gripe inn i Telenor-bråket

I en kronikk på NRK mener tidligere stabssjef for Erna Solberg, Julie Brodtkorb, at  regjeringen må gripe inn i Telenor etter bråket om fremtiden til Berit Svendsen.

Foto: Tore Kristiansen VG
  • E24
Publisert:,

Julie Brodtkorb sier i et intervju med Dagsrevyen at hun mener Telenor har blitt del av et maktspill blant lederne i selskapet, og mener det er på tide at regjeringen tar grep.

I en skarpt formulert kronikk på NRK.no anklager hun Telenor-sjef Sigve Brekke for å ha sløst vekk tre Mongstad-anlegg siden han ble sjef.

– Hvis jeg var rådgiveren til næringsministeren, ville jeg ha innkalt styreleder i Telenor for å høre hva som pågår i et selskap, hvor staten til sammen eier opp mot 60 prosent, sier Julie Brodtkorb til NRK.

Brodtkorb er i dag direktør i Maskinentreprenørenes Forbund, og reagerte umiddelbart sterkt på nyheten om at Sigve Brekke skal ha forsøkt å plukke Berit Svendsen, som er sjef for Skandinavia i Telenor, ut av konsernledelsen.

Ifølge Brodtkorb er det merkelig at en så sterk leder som Svendsen, med særs gode resultater over mange år, ikke skal være ønsket i den øverste ledelsen av selskapet.

Telenor har fått gjengitt uttalelsen fra Brotdkorb, men har ikke ønsket å kommentere meningene hennes overfor NRK.

Ville bytte ut Svendsen

Det var tirsdag kilder til NRK bekreftet at at Telenor-sjef Sigve Brekke har prøvd å bytte ut Berit Svendsen siden i vår. Svendsen er i dag sjef for Telenor Skandinavia.

– Telenor er et globalt selskap med mange roller som til enhver tid skal fylles, og alle ansatte i Telenor har jevnlige samtaler med sine ledere om roller og karrierevei, sa Sigve Brekke til NRK.

– Den dialogen er et forhold mellom den enkelte ansatte og leder, og det kommenterer vi ikke på, sa Brekke.

Styreleder Gunn Wærsted skal ifølge NRK være innforstått med at Brekke vil bytte ut Svendsen.

– Jeg vil ikke kommentere på dialogen styret i Telenor har med konsernsjefen vedrørende konsernledelsen ut over å si at styret er opptatt av at konsernledelsen i selskapet løpende bredder ut og videreutvikler sin kompetanse, skriver Wærsted i en sms til NRK.

Telenor-styreleder Gunn Wærsted ønsket ikke å kommentere saken overfor E24.

Les også

Telenor: Brekke har tillit til Svendsen

Les også

NRK: Telenor-sjefen har forsøkt bytte ut Berit Svendsen

Les også

«Kan regjeringen leve med en Telenor-sjef som går til kamp mot kvinnene rundt seg?»

Her kan du lese mer om

  1. Telenor
  2. Sigve Brekke

Flere artikler

  1. NRK: Telenor-sjefen har forsøkt bytte ut Berit Svendsen

  2. – Statens styringsmodell er trolig for svak

  3. Telenor: Brekke har tillit til Svendsen

  4. Annonsørinnhold

  5. Kilder: Svendsen strippes for rådgivere

  6. Telenor har varslet departement om intern uro