Mowinckel-familien om Marine Harvests navnebytte: Ønsker ikke å bli assosiert med Marine Harvest

Marine Harvest bytter navn til Mowi 1. januar. Det reagerer familiemedlemmer av oppdrettspionér Thor Mowinckel på.

Publisert: Publisert:

Familiemedlemmer av oppdrettspionér Thor Mowinckel er ikke fornøyd med Marine Harvests navnebytte til Mowi 1. januar 2019.

I en e-post E24 har fått tilgang til skriver Frederik W. Mowinckel at flere medlemmer av Mowinckel-familien ved den ekstraordinære generalforsamlingen stemte mot navnebyttet.

Ifølge Dagens Næringsliv ble erklæringen opplest på generalforsamlingen tirsdag på vegne av en rekke medlemmer av Mowinckel-familien.

Les også

Marine Harvest planlegger navneskifte

– Vi ønsker ikke å bli assosiert med den måten Marine Harvest og de fleste andre lakseoppdrettere etter vår mening forurenser fjordene våre, skader maritimt habitat og truer fremtidige generasjoner, skriver Frederik W. Mowinckel i e-posten.

Mowinckel oppfordrer regjeringene i Norge, Skottland, Irland, British Columbia og Chile til å kun tillate lukkede fiskemerder i fremtiden, og innføre mye strengere miljøkrav for eksisterende anlegg.

Til Dagens Næringsliv opplyser Marine Harvests kommunikasjonssjef Ola Helge Hjertland at de er kjent med familiens skepsis mot næringen, men mener Mowi like fullt er en sentral del av selskapets historie.

– Vi har også vår egen tradisjonsrike laksestamme som heter Mowi som vi har videreutviklet siden starten i 1964, og har i tillegg vært til stede i det asiatiske markedet med navnet i mange år. Vi er derfor glade for at aksjonærene våre har sluttet seg til navneendringen, sier han til avisen.

Publisert: