Slår alarm om kraftig nettpress: Varsler dyrere rørleggere

Netthandel gjør at erfarne rørleggere vurderer å legge inn årene. VVS-foreningen sier den tradisjonelle forretningsmodellen smuldrer bort.

RØRJOBB: Denne jobben blir stadig mindre lønnsom for rørleggere, mye grunnet billige produkter forbrukeren kjøper direkte, og går dermed rundt rørleggeren som tidligere stod for både montering og innkjøp.

Foto: Frode Hansen VG
  • Sindre Hopland
Publisert:,

– Jeg vurderer å legge ned driften, for det er ikke lønnsomt lenger, sier rørleggermester Jan Frode Halvorsen fra Karmøy som har vært rørlegger i ti år.

De siste årene har Halvorsen og mange andre rørleggere fått kjenne presset fra nettet.

– Netthandelen er et stort problem for alle oss rørleggere. Folk handler enkelte produkter billigere på nett enn hva jeg kan kjøpe det for hos grossisten, sier han.

Halvorsen sier også at produktene folk kjøper er billigere og av dårligere kvalitet enn hva de selv ville brukt, og at dette fører til flere reklamasjoner.

Denne høsten har E24 fokusert på tradisjonelle bransjer som utfordres av netthandelen, alt ifra kjøkkenutstyrskjeder til gullsmeder og nå rørleggerbransjen.

Søkkrik på rør

– Problemet er at grossistene vi kjøper av, selger enda billigere til nettaktørene. Flere av de store grossistene selger både til oss, men også større aktører som kjøper og selger i så store volumer at de kan presse prisene langt under hva vi kan klare, sier rørlegger Halvorsen.

Les også

Gullsmeder presses av leverandører på nett: – Kan bli aktuelt å stenge dem ute

Han nevner mange utfordrere på nett, og Megaflis er en av dem som presser prisene på rør og andre baderomsprodukter, noe Megaflis selv bekrefter.

– For oss vokser nettet raskere enn i butikk, og vi opplever et voldsomt prispress i bransjen. Nettet er et av våre satsingsområder, selv om de fysiske butikkene fremdeles er dominerende, sier grunnlegger og toppsjef i Megaflis, Ståle Lindgren.

I 2016 bikket Megaflis en milliard kroner i omsetning, og har også i 2017 hatt god vekst mye takket være netthandel.

Selskapet så 12 prosent organisk vekst i år sammenlignet med 2016, og endte på en omsetning rundt 1,15 milliarder kroner.

Thor-Jostein Egeland i VVS Energi- og Miljøteknisk Forening

Foto: Pressefoto

Til tross for at Megaflis er en av de store aktørene i markedet, merker de også den tøffe konkurransen.

– Vi lover å være billigst, og da må vi følge etter konkurrentene. Det er mange av aktørene som bruker roboter for å sørge for å holde prisene nede, sier Lindgren.

Han er også forberedt på at større nettaktører som Amazon er på vei, som vil selge VVS-produkter rett fra produsenten til forbrukeren, og i dette hopper over både grossist og rørlegger eller butikk.

Unaturlig lav pris

Leder i VVS-foreningen Thor-Jostein Egeland sier rørleggerne har en ny fremtid i vente.

– Rørleggerne henter pengene sine på avanse fra produktsalg, men må nå forberede seg på at monteringen blir hovedjobben fremover, sier han.

Men det er ikke bare rørleggerne som forberede seg på nye tider, det må også forbrukerne.

Les også

Ekspert om Kompletts gigantsatsing: – Må bytte navn og logo

– I dag tar rørleggeren en unaturlig lav timepris da fortjenesten ligger i påslaget på produktene. Rørleggerne må tørre å ta seg betalt for hva det faktisk koster og ikke fordekte det gjennom påslag, sier Egeland.

Han tror folk flest godtar å betale en høyere pris for montering om prisen på produktene holder seg lave som i dag.

– Bransjen utfordres på sin egen forretningsmodell som frem til nå har vært konservativ og tradisjonell, forklarer VVS-lederen.

Han mener i likhet med Megaflis-sjefen at også grossistene, som har vært mer skånet enn rørleggerne, vil merke nettpresset.

Grossistleddet er under sterkt press da det i økende grad er produsenter som selger rett til forbrukeren via nettet, sier Egeland og peker på for eksempel Amazon som selger VVS-produkter rett til forbrukeren i USA.

Saken fortsetter under grafen.

Borte om noen år

Halvorsen tror han og hans likemenn er borte fra markedet om kort tid.

– Om noen få år tror jeg det ikke finnes rørleggere som meg. Vi er vel blitt montører som drar rundt på vegne av store kjeder og installerer billige varer.

Megaflis-sjefen sier de ikke har konkrete planer om å ansatte montører, men sier at de allerede tilbyr tjenesten til sine kunder.

– Vi har ingen rørleggere ansatt hos oss i dag, men vi kan tilby rørleggertjenester fra partnere, sier Lindgren.

Rørlegger Halvorsen sier på sin side at stemningen blant andre mindre rørleggere er samstemt.

– Omsetningen går bare nedover, og det samme gjelder kolleger jeg snakker med.

I en tidligere utgave av artikkelen publisert lørdag 11. mars stod det at Brødrene Dahl solgte produkter til både rene netthandelaktører og rørleggere. Dette er feil, og gjelder mange andre grossister, men ikke Brødrene Dahl som kun selger til håndverkere. E24 beklager dette.

Her kan du lese mer om

  1. Netthandel
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Betalt innhold

    Trosser «butikkdøden»: Nå åpner nettbutikkene fysiske butikker

  2. Snusgigant reagerer kraftig på regler om dobbel alderskontroll

  3. Norrøna satser på massemarkedet med nytt «billig-merke»

  4. Annonsørinnhold

  5. Loco økte omsetningen med 100 millioner: Setter butikkveksten på pause

  6. Orkla med Amazon-offensiv: Selger tran i Tyskland og tannbørster i USA