Studenter lærer ikke om finanskrisen

Selv om finanskrisen har preget nyhetsbildet i flere uker, hører studenter i samfunnsøkonomi ved Universitetet i Oslo svært lite eller ingen ting om krisen i sine forelesninger.

Publisert:

– Hittil i dette semesteret har finanskrisen blitt nevnt én gang i mine forelesninger, sier profesjonsstudent i samfunnsøkonomi Lene Sandvik til Klassekampen.

Masterstudent Margrethe Sørseth har ikke hørt finanskrisen nevnt en eneste gang i sine forelesninger.

– Nei, det har ikke vært tema. Selv ikke i makroøkonomifagene mine, sier Sørseth.

Marianne Marthinsen representerer Arbeiderpartiet på Stortinget og er også student i samfunnsøkonomi ved Universitetet i Oslo (UiO). Under en boklansering nylig sa hun rett ut at samfunnsøkonomifaget kan spille seg selv ut over sidelinjen.

– Dersom ikke samfunnsøkonomien tar finanskrisen inn over seg, blir faget irrelevant.

Uenig ledelse

Lederen av økonomisk institutt ved UiO er ikke helt enig med studentenes oppfatning av at krisen ikke blir fulgt godt nok i forelesningssalene. Han mener foreleserne har vært dyktige til å oppdatere studentene i kurs hvor krisen passer inn, først og fremst i makroøkonomiske kurs.

– På den annen side føler vi at det ikke er nok, sier Nils-Henrik von der Fehr og understreker at instituttet planlegger et eget seminar om finanskrisen.

Les også:

Til forsiden

Publisert:

Her kan du lese mer om