Finansdirektør Geir Karlsen blir visekonsernsjef i Norwegian

Konsernsjef Bjørn Kjos har fått en ny nummer to: Finansdirektør Geir Karlsen blir visekonsernsjef etter ett år i flyselskapet. Analytiker tolker det som at et generasjonsskifte er på gang.

NÆRT SAMARBEID: Finansdirektør Geir Karlsen (til venstre) sammen med konsernsjef Bjørn Kjos i forbindelse med presentasjonen av tredjekvartalsrapporten i fjor.
Publisert:

Norwegians finansdirektør Geir Karlsen er utnevnt som visekonsernsjef i flyselskapet, ifølge en melding mandag.

Informasjonsdirektør Lasse Sandaker Nielsen i Norwegian opplyser at Geir Karlsen også fortsetter som finansdirektør (CFO) i Norwegian i tillegg til sin nye rolle som visekonsernsjef.

E24 (+): Hvem blir arvingen etter Bjørn Kjos?

Kjos fortsatt sjef

– Betyr dette at Geir Karlsen skal ta over for Bjørn Kjos snart?

– Bjørns rolle er ikke forandret med dette, sier Sandaker-Nielsen til E24.

Geir Karlsen kom i april i fjor inn som Norwegians nye finansdirektør etter at forgjengeren Frode Foss gikk av sommeren 2017.

Les også

Kjos «testet» Max-fly etter dødsulykkene: – Jeg vil ta med familien om bord

I sin tid i Norwegian har Karlsen blant annet vært sentral i Norwegians arbeid med å forsøke å stable på plass et nytt samarbeid (joint venture) med en asiatisk aktør for felles flyeierskap.

Les også: Jan Petter Sissener tror Norwegian selges i år

– Tegn på generasjonsskifte

– Jeg tror at dette er et tegn på at Geir Karlsen har gjort en god jobb, og at Bjørn Kjos og styret er meget godt fornøyd med det han har fått til, sier analytiker Hans Jørgen Elnæs i Winair.

Flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs i WinAir. Elnæs har årevis med erfaring fra Ryanair, Qatar Airways og brasilianske Varig.

– Det er også et tegn på at et generasjonsskifte er på gang, og at selskapets ledelse nå posisjonerer først og fremst egne folk i sentrale stillinger. Så får vi se etter hvert hva som skjer med Bjørn Kjos, om han velger å gå ut av CEO-rollen, og kanskje inn i en styreposisjon, og hvor de da skal finne den nye personen til å ta hans jobb, om det blir internt eller eksternt, sier han til E24.

Nylig meddelte styreleder Bjørn Kise valgkomiteen at han vil fratre som leder av styret etter den ordinære generalforsamlingen 7. mai, etter at han har sittet i styret i 25 år.

– Solide lederskapsevner

Karlsen har i tillegg oversett selskapets kostnadsprogram som skal redusere kostnadsnivået med minst to milliarder kroner fra og med i år.

– Geir har i løpet av sitt ene år i Norwegian vist solide lederskapsevner og har tillit fra kolleger på alle nivåer av Norwegian Group. Jeg ser frem til et fortsatt nært, konstruktivt og strategisk viktig samarbeid, sier Bjørn Kjos i meldingen.

Publisert:

Her kan du lese mer om