Stor politiaksjon mot Lime

Over 100 politi og ansatte fra NAV, tolletaten og Skatt Øst deltar i aksjonen.

PÅ RAZZIA HOS FLERE: En rekke Lime-butikker har tirsdag formiddag besøk av politiet, Nav, tolletaten og skatteetaten.
Publisert:

Tirsdag formiddag aksjonerer politiet mot flere av de 24 butikkene i matvarekjeden Lime. Tidligere på morgenen har politiet tatt seg inn i flere private boliger i Oslo-regionen.

Langt over 100 politifolk deltar i aksjonen, ifølge VG.

Under razziaen deltar også ansatte fra flere offentlige etater, blant annet Nav, Tollvesenet og Skatt Øst. Aksjonen skal også ifølge NTB være koordinert med en lang rekke andre etater: Kripos, Økokrim, Politiets utlendingsenhet, Arbeidstilsynet, Mattilsynet, Utlendingsdirektoratet og Kriminalomsorgen.

Ifølge VG skal politiet i lengre tid ha planlagt en stor razzia mot matvarekjeden. E24 er ikke kjent med hvor mange butikker politiet aksjonerer mot.

- Jeg kan bekrefte at det er en pågående aksjon. Utover det må jeg henvise til pressekonferansen senere i dag, hvor vi vil svare på spørsmål, sier politiets talsperson til E24 tirsdag ved lunsjtider.

Politiet holder pressekonferansen i Lillestrøm klokken 15.00.

Ifølge VG skal minst tre personer - alle i familie med Lime-eier Sajjad Hussain - være siktet for menneskehandel i forbindelse med aksjonen.

Siktet for menneskehandel

Sjefen for Lime-kjeden, Sajjad Hussain, sitter allerede varetektsfengslet, siktet for menneskehandel.

AKSJONERER: Politiet aksjonerer i dag mot Lime-kjeden. Sajjad Hussain (37), (innfelt) sitter allerede varetektsfengslet for menneskehandel.

Lime-sjef Sajjad Hussain (37) ble pågrepet av politiet på Gardermoen lørdag 16. august. Politiet pågrep ham i det han forsøkte å gå om bord et fly som skulle ta av til Portugal.

- Min klient bestrider både fakta og jussen i saken som politiet nå bringer mot ham. For eksempel mener min klient at han ikke har hatt noe arbeidsgiveransvar for denne mannen, sa Hussains advokat, John Christian Elden til E24 i forrige måned.

Elden satte siktelsen om menneskehandel i sammenheng med den skattesaken som allerede var under oppseiling mot Lime-gründeren.

- At politiet gjør et spørsmål om lønnsvilkår til en sak om menneskehandel er om ikke annet kreativt. Men med skattesaken som er fremmet mot min klient, tolker jeg nå først og fremst hele saken som et generelt ønske om å etterforske ham, sier Elden.

Les også

Advokaten om Lime-arrestasjonen: - En panikkhandling fra politiet

Ville ha arrest

I mars ble det kjent at Hussian er i politiets og skatteetatens søkelys. Han ble i vår siktet for unndragelser av skatt, moms og arbeidsgiveravgift som beløp seg til cirka 5,6 millioner kroner.

Påtalemyndigheten mente disse millionene var utbytte av straffbare handlinger og gikk rettens vei for å ta heftelser i fire leiligheter og to luksus-SUV-er av merket Porsche Cayenne.

Politiet ga senere opp forsøket på å sikre Hussians personlige verdier.

Les også

Jakter verdier for 7 millioner hos Lime-eier

Hussians bror er tidligere dømt til fengsel i åtte måneder for å ha utnyttet utlendinger uten lovlig opphold i Norge.

Dette ble avdekket av politiet på Romerike, etter at de aksjonerte mot Joker-butikken på Fjerdingby i Rælingen. Der fant politiet ansatte som bodde i kjelleren og ble lønnet med mat utgått på dato, ifølge Aftenposten.

Publisert: