Subsea 7 bekrefter milliardkontrakt utenfor Australia

BEKREFTER MILLIARDKONTRAKT: Subsea 7 bekrefter at selskapet har fått en milliardkontrakt med Woodside i Australia. Dette er avtroppende konsernsjef Jean Cahuzac, som går av i løpet av 2019.
Publisert:

Subsea 7 melder om en betydelig kontrakt med selskapet Woodside, og sier at verdien er på mellom 150 millioner og 300 millioner dollar (fra 1,37 milliarder til 2,75 milliarder kroner).

Kontrakten gjelder prosjektet Julimar-Brunello, skriver Subsea 7. Kontrakten ble tildelt Subsea 7 tidligere i år, men var avhengig av investeringsbeslutningen fra Woodside og partneren, det kuwaitiske oljeselskapet Kufpec.

Julimar-feltet ligger 200 kilometer nord for kysten nordvest i Australia, og Subsea 7 skal levere undervannsutstyr, inkludert et 22 kilometer langt gassrør (flowline) og ledningssystemer, med bruk av selskapets kabelleggingsfartøy.

– Denne kontrakten med Woodside viser hva man kan oppnå med sterkt samarbeid og tidlig initiativ, sier Subsea 7s sjef for Australia, Andy Woolgar.

Tre viktige kontrakter

Dette er en av tre kontrakter som Subsea 7 har fått med Woodside, og hvor selskapet har gjort noe arbeid i påvente av selskapenes investeringsbeslutning.

E24 omtalte disse kontraktene tidligere i år, og de gjelder følgende prosjekter:

  • Fase 1 av SNE offshore Senegal, et oljefunn på dypt vann
  • Feltet Scarborough offshore Australia
  • Gassfeltet Julimar fase 2 offshore Australia

Hvis Woodside og partnerne går videre med alle de tre feltene vil verdien av avtalene ifølge være på over 750 millioner dollar (drøye 6,9 milliarder kroner), ifølge Subsea 7.

Les meldingen fra Subsea 7
Les også

Subsea 7 kan få kontrakter verdt 6,5 milliarder kroner

Publisert: