Venter omsetningstap på én million kroner per dag

Frisørkjeden Cutters estimerer én million i tapte salgsinntekter per dag som følge av coronaviruset. Alle salongene stengte torsdag.

STENGER DØRENE: Daglig leder Kristian Solheim i Cutters permitterte torsdag kveld 430 ansatte.
Publisert:

– Situasjonen er akutt og dramatisk. Frisørbransjen og mange andre har fått kroken på døren i minst to uker fremover. Samtidig løper de fleste andre kostnader som normalt. Da sier det seg selv at det er et spørsmål om tid før det ikke går lenger.

Det sier daglig leder Kristian Solheim i Cutters. Torsdag kveld permitterte kjeden samtlige 430 ansatte.

– Det viktigste er at alle begrenser smittefare. Vår første prioritet er å følge opp tiltakene fra myndighetene og ivareta sikkerheten til kunder og ansatte, sier han.

Les også

Virke frykter at 405.000 arbeidsplasser kan forsvinne

– Dramatisk for bransjen

Administrerende direktør Anne Mari Halsan i Norske frisør- og velværebedrifter sier ringvirkningene av coronaviruset for bransjen er dramatiske.

– Selve faget handler om nærkontakt og å ta på andre mennesker. For våre medlemsbedrifter er omsetningen et resultat av at folk er på jobb. Ingen tjenesteproduksjon skjer om hudpleiere eller frisører ikke er på jobb, og da er sykdom eller karantene dramatisk for økonomien i bransjen, sier hun.

Cutters stenger alle sine 74 norske salonger i minst to uker som følge av coronaviruset.
Les også

Underholdningsbransjen: – Vi er provosert

– Holde hodet over vannet

Cutters er en av lang rekke norske bedrifter som har stengt dørene og permittert ansatte som følge av viruset. Nylig kom regjeringen med forslag til krisetiltak for næringslivet, som fra flere hold har blitt vurdert som for svake.

– Vi oppfordrer myndighetene til ikke å holde igjen for virksomhetene som har blitt hardt rammet og pålagt stengte dører. Dette gjelder alt fra frisører, uteliv til treningssentre. Vi tror det må sterkere lut til fra regjeringen for å unngå unødvendig konkurser og oppsigelser, sier Solheim.

Virke sier lørdag at de frykter 405.000 arbeidsplasser kan gå tapt som følge av ringvirkninger etter coronaviruset.

– Mange av bedriftene som nå blir stengt ned har ikke likviditet til å overleve flere uker uten inntekter. Det er snakk om hundretusenvis av arbeidsplasser. Nå handler det om å holde hodet over vannet. Vi vet at krisen vil gå over på et tidspunkt, sier Solheim.

Les også

Solberg: Vi vurderer å stenge grensene

Les også

Nordmenn i USA: – Bekymret for når jeg får se sønnen vår igjen

Publisert:
Gå til e24.no