Clas Ohlson solgte dingser som aldri før

Den svenskeide butikkjeden kan vise til økt overskudd og ny omsetningsrekord.

Foto: Henrik Montgomery/TT / TT NYHETSBYRÅN
  • Eivind Bøe
Publisert:,

Det ferske årsregnskapet viser at omsetningen økte til rekordhøye 3,33 milliarder kroner, opp fra 3,2 milliarder. Samtidig økte årsresultatet til 108,9 fra 104 millioner kroner.

Selskapet har avvikende regnskapsår, som betyr at tallene gjelder for perioden fra 01. mai 2018 til 30. april 2019.

Clas Ohlson skriver i årsrapporten at selskapet har en god salgsutvikling, til tross for et mer ustabilt marked. Selskapet legger derfor opp til fortsatt vekst.

– Selskapet har i løpet av 2018–2019 videreutviklet og videreført vårt konsept for å møte fremtidens marked og dagens kunders behov på en best mulig måte, skriver Clas Ohlson i årsrapporten.

Fall i juni-salget

Clas Ohlson har 90 butikker i Norge, og er en av aktørene som fortsatt viser god utvikling i en bransje som er preget av overgangen til netthandel.

Men det er tegn på tilbakegang også i Clas Ohlson. Salgstall for juni viste et fall på fem prosent i Norge mot samme måned i fjor.

Den norske virksomheten eies av svenske Clas Ohlson AB, som ikke viser til like gode resultater. Tvert imot viser bunnlinjen røde tall på konsernnivå.

Toppsjefen Lotta Lyrå sa i forbindelse med fremleggelsen av forrige kvartalsrapport at starten av det nye regnskapsåret vil bli negativt påvirket av engangskostnader knyttet til oppsigelser.

– Det er nødvendig å prioritere lønnsomhet, ikke minst med tanke på konkurransesituasjonen i retailmarkedet, men også på grunn av muligheten for en økonomisk nedtur, skrev Lyrå.

Flere artikler

  1. Domino's sliter fortsatt i Norge: 9 av 47 restauranter er lønnsomme

  2. Boris og brexit kan gi norske selskaper store muligheter

  3. Rekordmange svenske bokser pantes i Norge: Drikkevarebransjen er bekymret

  4. Annonsørinnhold

  5. Betalt innhold

    Fra fattig student til Instagram-suksess

  6. Varm sommer ga rekord for iskremprodusent