Norwegian slutter med Torp-avganger fra sommeren 2020

Norwegians ruter fra Torp til Alicante, Malaga og Las Palmas vil ikke bli videreført. Dermed har ikke Norwegian flere avganger fra Torp fra sommeren 2020.

Publisert: Publisert:

I en uttalelse fra Norwegian inngår ruteendringene i flyselskapets strategi om å gå fra vekst til lønnsomhet.

– For å løse situasjonen best mulig for våre passasjerer som allerede har kjøpt billetter fra Torp for sommeren 2020 har vi flyttet dem til flyginger fra Gardermoen.

Rutene blir ikke flyttet fra Torp til Gardermoen, men ikke videreført. Dermed vil passasjerene bli flyttet over på allerede eksisterende ruter fra Gardermoen.

– Det var kun tre ruter lagt ut for salg for sommeren 2020. Ingen av de tre videreføres., sier Tonje Næss, kommunikasjonsrådgiver i Norwegian til E24.

Norwegian vil dekke utgifter til offentlig transport mellom de to flyplassene.

Ikke lønnsomt

– Som en del av vår strategi om å gå fra vekst til lønnsomhet jobber vi kontinuerlig med å optimalisere rutenettverket vårt. Som en del av det arbeidet ser vi på lønnsomheten på ruter og på bakgrunn av det vil disse rutene ikke bli videreført, sier Næss.

Etter perioden med kraftig vekst har Norwegian skiftet til økt fokus på lønnsomhet, som del av en rekke tiltak som skal gi bedre finanser.

I september økte flyselskapet inntektene per passasjer for sjette måned på rad, og fylte flere seter.

Ifølge selskapet er dette sjette måned på rad at enhetsinntektene økte sammenlignet med samme periode i fjor.

– Norwegian leverer sterkt på enhetsinntektene yield og RASK som viser at selskapets fokus på lønnsomhet (høyere gjennomsnittlig billettpriser) fortsetter i den positive trenden vi har sett i 2019, samtidig som fyllingsgraden øker. Det er meget positivt, skriver flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs i Winair i en kommentar.

Under press

Norwegian gjennomfører en rekke tiltak etter at selskapet har vært under kraftig finansielt press.

Nylig skaffet selskapet seg et pusterom ved at to låneforfall i obligasjonsmarkedet ble utsatt.

I år ble selskapet også truffet av blant annet Boeing 737 Max-flyene som ble satt på bakken verden over i mars, problemene med Rolls-Royce-motorene på Dreamliner-flyene som vedvarer og kredittkortformidlere som holder igjen milliardbeløp som kunder allerede har betalt for billetter fra selskapet.

Publisert:
Gå til e24.no