Nesten i null i fjor: Nå venter Propr-sjefen overskudd

Meglerutfordreren Propr hadde i 2019 en resultatforbedring på 90 prosent, men fjoråret endte likevel med underskudd.

 • Emilie Marie Kjøle
Publisert: Publisert:

Den nettbaserte boligformidleren, som tilbyr meglerfritt boligsalg, hadde i fjor en omsetning på rundt 14,9 millioner kroner, viser selskapets årsresultat.

Det er en oppgang på 68,6 prosent sammenlignet med 2018.

Til tross for omsetningsvekst, endte resultat før skatt med et underskudd på nærmere 1,4 millioner kroner i 2019. Dette er derimot en betydelig forbedring fra året før da resultat før skatt endte på minus 14 millioner kroner.

Les også

Eiendomsmeglere dumper prisene

Eriksson forteller til E24 at 2019 var året da selskapet beveget seg fra en utviklingsfase til en vekst- og skaleringsfase, og sier han er godt fornøyd med fjoråret.

– Vi har fått lønn for de investeringene vi har gjort, og vi har levert over det som vi hadde satt oss som mål for 2019. Tallene taler for seg selv. Vi har hatt en veldig positiv trend, og vi har stor tro på at den vil fortsette, sier Eriksson.

Propr ble lansert i mai 2016 og er utviklet av eiendomsmeglerkjeden Sem & Johnsen, der Propr-sjef Kjetil Eriksson var tidligere ansatt.

Kundevekst

Ifølge Propr-sjefen trekker han frem videreutviklingen av tjenesten som en av årsakene til at selskapet har opplevd en positiv trend i både resultat og omsetning de siste årene.

– Vi jobber kontinuerlig med å optimalisere og justere tjenesten vår slik at kundene våre får et fullverdig produkt som er like trygt og godt som en eiendomsmegler, sier Eriksson.

I 2018 innledet selvbetjenings-megleren et samarbeid med Danske Bank, og i fjor inngikk selskapet samarbeidsavtaler med Tryg Forsikring og Fjordkraft.

– I en boligtransaksjon har man behov for en rekke tjenester, og for at vi skal kunne tilby et bredt spekter av relevante tilleggstjenester har vi tilknyttet oss ulike samarbeidspartnere som passer godt inn i Proprs kundereise, sier Eriksson.

I tillegg til nye samarbeidspartnere i 2019, nådde selskapet en kritisk kundemasse i fjor, ifølge Eriksson.

– Stadig flere benytter seg av produktet vårt, og vi har blitt en kjent aktør i markedet. Kundene våre ser at tjenesten vår fungerer og at de sparer omtrent 80.000 kroner på å selge boligen sin selv.

«Tatt av»

Meglerutfordreren har siden oppstart i 2016 hatt 2.268 tegnede oppdrag, og omsatt boliger til en samlet verdi på 4,29 milliarder kroner, ifølge årsrapporten.

I likhet med de fleste selskaper har ikke coronapandemien gått ubemerket hen for Propr, da landet og boligmarkedet nærmest stengte ned tidligere i år.

Til tross for lavere transaksjonsvolum i boligmarkedet nå i våres, forteller Eriksson at det har «tatt av» i juni.

– Vi har aldri levert i nærheten av det vi gjorde nå i juni. Boligmarkedet har levert godt over det de fleste hadde forventet, i tillegg til at stadig flere benytter seg av tjenesten vår, sier han.

Eriksson understreker at utsiktene for 2020 ser lovende ut, og forventer at selskapet ikke lenger vil gå i underskudd ved utgangen av året.

– Dersom det ikke skjer noe veldig spesielt videre i år, kommer vi til å levere positive resultater i år.

Les også

Solgte egen hybel på 15 kvadratmeter uten megler: Fikk 1,9 millioner kroner

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Propr
 2. Resultatrushet
 3. Boligsalg

Flere artikler

 1. Rekordunderskudd for Bik Bok

 2. Halvert resultat for Cubus – Dressmann mot strømmen

 3. Betalt innhold

  Dyre møbler er dårlig butikk

 4. Skeidar snudde til overskudd i 2020

 5. Gjelsten tjente gode penger i sportsbransjen i fjor