Virgin Atlantic søker konkursbeskyttelse i USA

Flyselskapet tar grepet for å sikre beskyttelse mot kreditorer mens det forsøker å få godkjenning for krisepakken som ble presentert forrige måned.

KONKURSBESKYTTELSE: Virgin Atlantic har lagt frem en refinansieringsplan på 1,2 milliarder pund.
Publisert:

Det britiske flyselskapet Virgin Atlantic har søkt konkursbeskyttelse under den såkalte «chapter 15» i amerikansk rett, ifølge rettsdokumenter fra konkursdomstolen i New York.

«Chapter 15» er den utenlandske varianten av den mer kjente «chapter 11», og skal bidra til at selskaper får sikret en refinansiering i hjemlandet mens man beskyttes fra amerikanske kreditorer.

Selskapet kunne i juli bekrefte at det hadde sikret en redningspakke på 1,2 milliarder pund, tilsvarende 14,3 milliarder kroner. Denne trenger fortsatt en godkjenning av kreditorene.

Virgin Atlantic eies av blant andre milliardæren Richard Bransons selskap Virgin Group og flyselskapet Delta Air Lines.

Milliardæren Richard Branson er blant eierne i flyselskapet.
Les på E24+

Investtechs sommerskole del 3: Tre råd for vellykket langsiktig investering

Nær brudd med lånevilkår

Søknaden om konkursbeskyttelse i USA kom bare timer etter at flyselskapet uttalte til en britisk domstol at det vil være i brudd med lånebetingelsene i slutten av september, dersom krisepakken ikke kommer på plass.

Ifølge selskapet vil det ha en kontantbeholdning på 49 millioner pund ved utgangen av september uten krisepakken, noe som er under lånevilkårene som sier at selskapet skal ha 75 millioner pund, ifølge Bloomberg.

Virgin Atlantic skal ha fått godkjenning fra den britiske domstolen til å innkalle til fire kreditormøter 25. august for å stemme over krisepakken. Tre av disse skal allerede ha gitt sin godkjenning til kriseplanen.

– Med støtte fra majoriteten av aksjonærene, er det ventet at restruktureringsplanen og refinansieringen vil bli iverksatt i september. Vi har fortsatt tro på planen, sier en talskvinne for selskapet til Bloomberg.

Les også

Virgin Atlantic sikrer redningspakke på 14 mrd.

Svært lav etterspørsel

Krisepakken som nå skal godkjennes innebærer at Bransons Virgin Group går inn med 200 millioner pund i frisk kapital, samtidig som det utsetter utbetalinger på 400 millioner pund til blant annet aksjonærer.

I tillegg vil det amerikanske investeringsselskapet Davidson Kempner Capital Management gå inn med 170 millioner pund. Kreditorene skal samtidig godkjenne en utsettelse på 450 millioner pund.

I søknaden om konkursbeskyttelse kommer det frem at bestillingene har falt 89 prosent sammenlignet med året før, samt at etterspørselen foran andre halvår er på rundt 25 prosent av nivåene fra 2019, ifølge Reuters.

Publisert: