Huseier-leder fratas oppgaver etter rollekonflikt

En distriktsleder i Huseiernes Landsforbund er fratatt oppgaver etter at han havnet i rettslig konflikt med to av medlemmene sine. Neste år avsluttes arbeidsavtalen hans. Selv støtter han endringene.

FRATAS OPPGAVER: Mangeårig distriktsleder i Huseiernes Landsforbund Werner Forr Nystuen.

Geir Røed
  • Geir Røed
Publisert: Publisert:

– Nå reduserer vi risikoen for interessekonflikter, sier generalsekretær Morten Andreas Meyer i Huseierne.

Det vakte oppsikt da E24 sist vinter kunne fortelle et eldre ektepar på Lillehammer måtte møte i retten, saksøkt av sin egen distriktsleder i Huseiernes Landsforbund.

Omdømmeekspert Trond Blindheim ved Høyskolen i Kristiania reagerte kraftig.

– Distriktslederen blander rollene. Som advokat og jurist bør han se dette selv. Huseiernes Landsforbund bør finne seg en ny distriktsleder. Dette bryter med folks forventninger til en interesseorganisasjon. Det er rett og slett urent trav, sa Blindheim den gang.

– Avtalen endres

I tillegg til å være distriktsleder i Huseiernes Landsforbund i Oppland, er Werner Forr Nystuen også forretningsmann og en stor boligutvikler på Lillehammer.

Det eldre ekteparet bor i et leilighetsanlegg Forr Nystuen står bak. Boligsameiet til ekteparet er samtidig medlemmer av Huseierne.

Huseiernes Landsforbund varslet opprydding etter E24s artikler, og nå er det klart at distriktslederen fratas oppgaver.

– Forr Nystuens avtale med Huseiernes Landsforbund endres slik at alle henvendelser om juridiske spørsmål fra medlemmer først blir håndtert av advokater ved forbundets sekretariat, skriver generalsekretær Morten Andreas Meyer i en e-post til E24.

Dette gjelder også øvrige distriktsledere, presiserer Meyer.

– Konflikt med boligeiere

Generalsekretær Meyer ønsker ikke å stille til intervju, men skriver i e-posten at forbrukerorganisasjonen ikke lenger ønsker interessekonflikter.

– I noen svært få tilfeller har Forr Nystuens virksomhet som eiendomsutvikler utløst konflikt med boligeiere. Slike situasjoner ønsker vi å unngå.

Forr Nystuen har vært tilknyttet Huseiernes Landsforbund i 30 år. Neste år avsluttes arbeidsavtalen hans, opplyser Meyer, på grunn av oppnådd aldersgrense.

BLE SAKSØKT: Vigdis og Reidar Stangenes ble saksøkt av distriktslederen i Huseiernes Landsforbund. I bakgrunnen ekteparets advokat Tone Ljoså, som måtte hjelpe ekteparet da de ikke kunne bruke Huseier-advokaten som saksøkte dem.

Geir Røed

Frem til arbeidsavtalen avsluttes blir Forr Nystuen dessuten delvis erstattet av andre advokater.

– Huseiernes Landsforbund utvider vårt nett av samarbeidsadvokater i innlandet slik at vi ved eventuelle interessekonflikter og i situasjoner hvor medlemmer står mot hverandre, har et enda bedre tilbud av juridisk kompetanse å spille på, skriver Meyer.

Støtter endringene

Werner Forr Nystuen gikk til rettssak mot det eldre ekteparet på grunn av en mindre konflikt om en parkeringsplass. Da han i retten ble stilt spørsmål av ekteparets advokat Tone Ljoså om vervet om distriktsleder i Huseiernes Landsforbund, svarte han slik:

– Har det vervet noe med denne saken å gjøre?

Han har tidligere ikke ønsket å stille til intervju med E24 om rollene sine som Huseier-representant og næringslivsmann.

Nå sier han imidlertid at han støtter endringene som Huseiernes Landsforbund sentralt har gjort.

– Som distriktsleder er jeg opptatt av å ivareta interessene til Huseiernes medlemmer i Innlandet. Endringene som gjøres i Huseierne for ytterligere å redusere risikoen for mulige interessekonflikter støtter jeg fullt ut, skriver Forr Nystuen i en e-post til E24.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Huseiernes landsforbund
  2. Bolig

Flere artikler

  1. Bankenes rentekutt spriker: – Vi er absolutt med på dugnaden, sier DNB

  2. Milliardærarving selger Norges dyreste bolig for 100 millioner

  3. Bolig med egen krypt gikk 2,35 millioner kroner over prisantydning

  4. Nytt priskutt for hundremillionersvilla

  5. Tidenes dyreste Obos-leilighet står usolgt: Øker prisen til 97 millioner kroner