Strømprisen på Østlandet og Vestlandet faller noe tilbake

Søndag blir snittprisen i Oslo og Bergen på i overkant av 4,7 kroner kilowattimen, noe ned fra i dag. Maksprisen fortsetter på sin side opp til nytt toppnivå.

Illustrasjonsfoto.
Publisert:

Strømprisen på Østlandet og Vestlandet blir 4,72 kroner kilowattimen i snitt gjennom døgnet søndag. Det viser foreløpige tall fra Nord Pool.

Dermed faller gjennomsnittsnivået noe tilbake etter rekorddyr strøm for de to områdene, som blant annet dekker Oslo og Bergen, i seks dager på rad.

Lørdag er nivået på 4,95 kroner per kilowattime, mens det var på 4,72 kroner kilowattimen fredag.

Prisen som fastsettes på strømbørsen Nord Pool er kun den rene kraftprisen. Den er oppgitt uten nettleie, avgifter som moms og påslag til strømselskapene. Nettleien varierer mye mellom ulike nettselskaper. Eventuell strømstøtte trekkes fra på strømregningen.

Les på E24+

Strømprisen enkelt forklart

Rekordhøy timespris

Maksprisen på Østlandet og Vestlandet når imidlertid ny rekord søndag, på 5,55 kroner per kilowattime. Det er 38 øre høyere enn i dag.

Sørvest-Norge har fortsatt den dyreste strømmen i landet søndag.

Her ligger snittnivået på 4,85 kroner kilowattimen, ned fra 5,76 kroner i dag. Fredag passerte prisen seks kroner for første gang, men har siden altså falt noe tilbake.

Sørvest-Norge tangerer søndag den forrige maksprisrekorden på 6,6 kroner mellom klokken 19 og 20.

Mindre vann og høy gasspris

Skyhøye gasspriser i Europa, som igjen påvirker strømprisene, er en viktig årsak bak de høye nivåene i Sør-Norge. De tre prisområdene sør i landet er koblet på det europeiske markedet gjennom flere utenlandsforbindelser.

Det er også mindre vann i magasinene i Sør-Norge enn normalt på denne tiden av året. Det gjelder særlig Sørvest-Norge.

Det er innført flere tiltak i møte med de rekordhøye strømprisene, blant annet strømstøtte til husholdningene.

Publisert:

Her kan du lese mer om