Hotelleier ut mot Thon-sjef i strømbrev til næringsministeren

Tord Moe Laeskogen, eieren av Sundvolden Hotel, mener det er «utidig» av Thon-topp å be om strømstøtte. – De får meget godt betalt, sier han i et brev sendt til næringsminister Jan Christian Vestre.

Tord Moe Laeskogen eier og driver Sundvolden Hotel, og har fastprisavtale på strøm. Han mener det er utidig av de større hotellkjedene å be om strømstøtte.
Publisert: Publisert:

En strømstøtteordning for næringslivet skal være rett rundt hjørnet, og reiselivsaktører er blant dem som skriker etter hjelp.

Konsernsjef i Thon Hotels, Morten Thorvaldsen, har tidligere uttalt et ønske om at reiselivsnæringen skal få samme strømstøttemodell som privatpersoner.

Dette har ikke gått umerket hen hos Sundvolden-eier Tord Moe Laeskogen. I et brev til næringsminister Jan Christian Vestre skriver han at reiselivsnæringen må dekke økte kostnader med økte priser.

«Både Morten Thorvaldsen i Thon Hotels og Petter Stordalen i Choice snakker om tidenes hotellmarked, hvor de får meget godt betalt. Da er det utidig å be om strømstøtte», skriver Laeskogen i brevet.

Les på E24+

Markedet som kan velte kraftgigantene

Han mener det er «ekstrem silotenkning når alle snakker om strømstøtte som det eneste saliggjørende», og at «nye kriser vil treffe oss».

Har fastprisavtale

Selv har Laeskogen inngått en fastprisavtale på 44 øre kilowattimen for Sundvolden Hotel fra 2019 til 2024. Dette fordi han fryktet høyere strømpriser med nye utenlandskabler.

– Vi har betalt en høy strømpris i to år nå, mens andre har betalt spotpris til lave priser. Så kommer de nå og skal ha kompensert for økte strømkostnader. Det er ikke greit å stå og skryte av tidenes hotellmarked og så be om strømstøtte, sier hotelleieren til E24 som også har ytret lignende utspill til DN tidligere i år.

Samtidig påpeker han at han ikke er imot strømstøtte til bedrifter, men for egen næring er han opptatt av at man skal kompensere for økte utgifter med økte priser.

– Vi er i stand til å sette opp prisene våre. Det er ikke sikkert andre næringer er i stand til det, sier Laeskogen.

– Merkelig

Konserndirektør Morten Thorvaldsen i Thon Hotels stusser over kommentarene fra Laeskogen.

– Vi har ikke hylt og skreket om strømstøtte, men bedt om rammebetingelser som vi kan gå videre med og forholde oss til. Vi er en næring som er veldig belastet, sier han.

Thorvaldsen presiserer at han også er visepresident i NHO og uttaler seg på vegne av hele hotellnæringen.

Han mener regjeringen i jobben med å utforme en eventuell strømstøtteordning, også må gjennomgå avgiftsbelastningen til små og mellomstore bedrifter i reiselivsnæringen, og tenker spesielt på familieeide bedrifter som nå sliter.

Konsernsjef i Thon Hotels, Morten Thorvaldsen, venter på avklaring om strømstøtte til reiselivsnæringen.

– Det er tidenes reiselivsmarked nå, men vi må se dette litt i sammenheng med pandemien som har vært, sier Thon-sjefen.

På spørsmål om hva han mener om at Laeskogen nevner han personlig i et brev, sier Thorvaldsen at Sundvolden-eieren må få lov til å sende brev til hvem han vil.

– Men jeg synes det er litt merkelig, sier han.

Les også

Milliardhopp for Olav Thon Gruppen

Ikke bedt om støtte

E24 har også lagt frem kritikken fra Laeskogen til Petter Stordalen og Nordic Choice Hotels. I en e-post avkrefter kommunikasjonssjef Ida Holen at hotellkjeden har bedt om en støtteordning.

– Det stemmer ikke at Stordalen har bedt om strømstøtte. Samtidig er det viktig for oss å påpeke at økte strømkostnader setter mange bedrifter i en brutal realitet som krever langt mer enn små tilpasninger, sier hun.

– Utover det har vi ikke flere kommentarer til debatten om strømstøtte, sier Holen videre.

Les også

Fabian Stang om Thons ønske om strømstøtte: – Bør klare seg selv

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om