Nedgang i Obos' boligsalg i 2022

Obos solgte 2.830 boliger i 2022 til en verdi av 13,1 milliarder kroner. Det er en nedgang fra året før. Siste halvår i 2022 ble særlig krevende.

Obos solgte færre boliger i 2022 enn året før.
  • NTB
Publisert: Publisert:

– Særlig siste halvår ble vesentlig mer krevende enn de fleste hadde sett for seg, med avventende kjøpere og lavere salg. Det fører til at boligsalget ble lavere enn i 2021, men vi opprettholder like fullt en høy byggetakt og igangsetting av nye boliger, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i Obos.

Obos har nå 7.745 boliger under bygging. Per desember hadde boligene under bygging en verdi på 38,6 milliarder kroner. Salgsgraden var på 62 prosent av verdien.

Flere prosjekter kan nå bli påvirket av nedgangen i markedet.

– Det er klart at vi nå må vurdere en del prosjekter, og noen vil bli lagt på is. Om kjøperne ikke er der, så kan vi ikke opprettholde et så stort byggetempo som vi har hatt de siste årene, sier Siraj.

Det er særlig på de nyere prosjektene at markedet er mer krevende.

– Slik markedet er nå, er byggekostnadene en stor utfordring, og de må ned i takt med at markedet har endret seg, sier Siraj.

De siste to ukene har imidlertid trenden vært oppadgående i nyboligsalget. Siraj mener den reviderte boliglånsforskriften har påvirket markedet.

Publisert:

Her kan du lese mer om