Eiere låner Hurtigruten penger til markedsføring

Aksjonærene i Hurtigruten låner bort 160 millioner kroner for å dra selskapet gjennom bestillingssesongen.

Reiselysten er tilbake igjen, ifølge Hurtigruten-sjefen, som kan vise til sterke bestillingstall.
Publisert: Publisert:

Flere ønsker å reise med Hurtigruten i tiden fremover.

Mandag varsler selskapet at takten i bestillingene når nye høyder, hvor etterspørselen fra reisende fra Tyskland, Storbritannia og USA skiller seg ut.

– De siste 14 dagene er nysalget 136 prosent høyere enn i samme periode i fjor. Dette viser at reiselysten er tilbake igjen, sier Hurtigruten-sjef Daniel Skjeldam i en melding mandag.

Les også

Hurtigruten tapte 268 millioner kroner i tredje kvartal

Putter millioner på bordet

I årets to første uker har Hurtigruten fått inn 32 millioner euro, tilsvarende 341,8 millioner norske kroner, i bestilte seilaser.

For å få bukt med den økte etterspørselen, girer Hurtigruten opp sin markedsføring.

For å finansiere dette og gi selskapet arbeidskapital, har aksjonærene i selskapet gått med på å gi selskapet et lån på 15 millioner euro, som tilsvarer 160 millioner kroner etter dagens kurs.

– Vi begynner å se effekten av investeringene vi har gjort i våre distribusjonskanaler de siste årene, sier Hurtigruten-sjef Skjeldam i meldingen.

Lånte penger også i november

Før det nye aksjonærlånet hadde Hurtigruten-konsernet ved utgangen av 2022 tilgjengelig likviditet på 36 millioner euro.

Også i november lånte eierne ut penger til Hurtigruten.

Den gang nye 20 millioner euro for å finansiere pågående miljøprosjekter, men også som arbeidskapital som følge av mange bestillinger, skriver Finansavisen.

Hurtigruten eies av det London-baserte oppkjøpsfondet TDR Capital, Petter Stordalens Strawberry Equities og Trygve Hegnars Perioscopus.

TDR Capital sitter på 80,82 prosent av aksjene, mens Stordalen og Hegnar har henholdsvis 11,55 og 4,89 prosent av aksjene i selskapet.

Les også

Hurtigruten-eierne er tause om smittehåndteringen

Publisert:

Her kan du lese mer om