Kleven-konkursen

Green Yard Kleven skal bygge havvindfartøy for Rem Offshore

Herøy-selskapet REM Offshore AS har skrevet under på en kontrakt med Green Yard Kleven om å bygge et havvindfartøy. – Et helt nytt konsept, sier Lars Conradi Andersen fra Havyard designfirma.

Kjempekontrakt for Green Yard Kleven: Skal bygge CSV for REM Offshore
 • Malene Emilie Rustad
Publisert:

Skipet er forventet klart i siste kvartal av 2021 og blir skreddersydd for å operere mellom havvind-parker, opplyser konsernet.

– Siden Green Yard Kleven tok over i sommer har vi jobbet tett sammen med Rem Offshore og Havyard Design for å realisere dette servicefartøyet for havvind, sier Kjetil Bollestad, administrerende direktør i Green Yard Kleven til E24.

I juli i år ble det kjent at Kleven Verft i Ulsteinvik var konkurs. En uke senere kom Green Yard Group til enighet med konkursboet og bankene, og tok dermed over verftet.

Det nye navnet ble som kjent Green Yard Kleven, og i tillegg til å videreføre selve verftsdelen vil nye eierne satse på å utvikle driften til nye forretningsområder.

– I sommer ble alle sagt opp, men vi har siden den gang sakte, men sikkert, prøvd å bygge oss opp igjen. Nå har vi samlet en god og kompetent gjeng på rundt 50 personer og har planer om å vokse videre neste år. Denne kontrakten er viktig for videre utvikling av Green Yard Kleven, sier Bollestad.

Green Yard Group er et av landets ledende bedrifter innen resirkulering av skip og rigger samt resirkulering av jern og metaller og holder til i Fedafjorden i Kvinesdal i Agder.

Les også

Kleven-kontrakt kansellert: 60–70 arbeidsplasser ryker

Prosjektet innebærer levering av designtjenester og fremdrifts- og kontrollsystemer. Skipet er designet av Havyard Design & Solutions AS.

– Dette er omfattende arbeid og et helt nytt konsept, sier Lars Conradi Andersen i Havyard Design & Solutions til E24.

Han forteller at skipet opprinnelig var designet som et oljeserviceskip og nå er redesignet for å operere innen havvind.

– Vi har fokusert på å lage en skip som operer med lave utslipp og som i fremtiden kan bli helt utslippsfritt, sier Andersen.

Han påpeker at det er plass til å installere store batterier på båten.

Andersen vil ikke gi ut noen detaljer om hva kontrakten er verdt, men opplyser om at det er en betydelig sum.

Les også

Green Yard Group overtar driften ved Kleven Verft

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Kleven-konkursen
 2. Havvind
 3. Offshore
 4. Kleven
 5. Rem Offshore
 6. Havyard

Flere artikler

 1. Verftene om innreiseforbud: – Vil få konsekvenser ganske umiddelbart

 2. Krisen i verftsindustrien: Fem i familien ble oppsagt

 3. Nye innreiseregler vil lette hverdagen til verftene

 4. Verft jubler for krisestøtte

 5. Tidligere ansatte i konkursrammede Kleven: Venter fortsatt på pengene sine