Ferske tall: Rema 1000 vokser igjen etter marerittåret

Etter et tøft 2017 viser Rema på nytt muskler i dagligvaremarkedet.

SMILER: Rema-sjef Ole Robert Reitan har grunn til å smile etter tirsdagens Nielsen-tall som viser at kjeden er på vei tilbake etter kundesvikt.
Publisert:

Det er ferske tall fra Nielsen som viser at Rema 1000 hadde en vekst i markedsandel på 0,4 prosentpoeng de første tre månedene, sammenlignet med første kvartal 2017.

Ifølge tallene fortsetter lavpriskjedene å vokse hvor Coop Extra har en vekst på 0,5 prosentpoeng, mens Kiwi har en vekst i markedsandelen på 0,3 prosentpoeng.

Dette kan bety at kundene har glemt kjedens bestevennstrategi som gjorde at kjeden favoriserte enkelte varer og droppet andre, noe som førte til kundeflukt.

– Vi setter oss ikke ned for å hvile, men framgang gir oss inspirasjon til å fortsette å gjøre alt vi kan for å kunne ha bare lave priser, sier Mette Fossum i Rema 1000.

Les også

Eksperter spår Rema-comeback i år

Lavpris vinner kampen

Ifølge rapporten fortsetter lavpriskjedene å vokse på bekostning av supermarkeder og mindre nærbutikker.

Lavpriskjedene står nå for 67,8 prosent av det totale dagligvaremarkedet, det er opp syv prosentpoeng fra samme kvartal i fjor.

Nielsen-tallene viser også både nærbutikker og supermarkeder hadde nedgang i antall butikker det første kvartalet.

For supermarkedene er det verre stilt, Meny går tilbake 0,4 prosentpoeng, Coop Mega går tilbake 0,2 poeng. Også Spar Eurospar ser tilbakegang, ned 0,1 prosentpoeng.

– At supermarkedene går tilbake er en beklagelig trend vi har sett over lang tid. Til tross for en seig start på året for Obs, vokste kjeden mest av alle i mars, så vi tror og håper at denne veksten vedvarer, sier kommunikasjonssjef i Coop Bjørn Takle Friis.

GÅR TILBAKE: Supermarkedene taper terreng ifølge årets første kvartalsrapport fra Nielsen. Coop Mega går tilbake 0,2 prosentpoeng fra første kvartal i 2017.

Friis er derimot strålende fornøyd med Coop Extra som har sterkest vekst i markedsandel ifølge rapporten.

– Extra skal etablere 100 nye butikker i 2018 så det er vel ingen tvil om hvem som blir vekstvinneren i år, sier han.

Også Kiwi er fornøyd med fortsatt vekst.

– KIWI møter veldig gode tall fra 2017, og er fornøyde med å ta andeler i et tøft marked. Vår sammenlignbare vekst per mars er 3,5 prosent, og vi tror veksten vår kommer av lave priser, et godt konsept, vellykkede kampanjer og, aller viktigst, beinhard jobbing, sier kommunikasjonssjef i Kiwi Kristine Aakvaag Arvin.

Sjokolade og brus dro lasset

Det var matkategoriene sjokolade/sukkervarer og drikkevarer som viste høyest prosentmessig utvikling, opp henholdsvis 14,3 og 5,1 prosent.

Til sammen stod veksten i disse to kategoriene for 650 millioner kroner, viser Nielsen tallene.

Den totale veksten for hele dagligvaremarkedet de tre første månedene er på 2,4 prosent, eller nærmere en milliard kroner, skriver Nielsen.

Analysebyrået påpeker at påsken drar opp det første kvartalet betraktelig, men at også de første månedene i året viste god vekst i markedet.

Under kan du se forandringen i markedsandel for samtlige aktører i det norske dagligvaremarkedet.

Den største aktøren, Norgesgruppen står på stedet hvil med en markedsandel på 43,2 prosent.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om