- Treholt er en simpel spion

Trygve Hegnar viser ingen nåde ovenfor Arne Treholt.

KRITISK: Redaktør Trygve Hegnar.

Larsen, Håkon Mosvold
Publisert:,

Etter at Arne Treholt fikk avslag av Gjenopptagelseskommisjonen har diskusjonen bare fortsatt. I dagens utgave av Finansavisen tar Trygve Hegnar bladet fra munnen og mener Treholt har blitt behandlet pent.

- Byråsjef og politisk sekretær Arne Treholt sviktet sin mentor og sjef Jens Evensen, han forådte sitt land, hadde stevnemøter med KGB-topper som betalte hans reiser til Wien ogandre spiontreff, og sviktet sin far, sønn og kone og tjente gode penger på det. Arne Treholt var heldig som slapp med åtte år i fengsel, skriver Hegnar.

- Kvalmende

Samtidig er han han også uening med Dagsavisens redaktør og tidligere Ap-sekretær, Arne Strand, og kaller det pinlig at han og flere tidligere venner av Treholt så intenst og blindt hevder at hovedpersonen er mer eller mindre uskyldig.

- De gjør et stort nummer av at det i Gjenopptagelseskommisjonen var ett av fem medlemmer som mente saken burde gjenopptas, men det skulle bare mangle at ikke bevis kan sees på forskjellig måte etter 23 år. Det er faktisk en trygghetsgaranti, mener Hegnar.

- Nå, etter den tredje tapte gjenoptagelsessaken, hevder Arne Treholt at han vil gi opp den juridiske kampen av hensyn til sin familie. Det er kvalmende, fortsetter han.

- Arne Treholt er en simpel spion og forræder og har tapt all ære. Det bør vennene innse.

Til forsiden