Noma-gründer satser stort i New York

Claus Meyer var med på å grunnlegge Noma. Nå skal han gi newyorkere nye smaker når han i slutten av april åpner egen matservering på ærverdige Grand Central station.

SER VESTOVER: Den danske kjøkkensjefen Claus Meyer skal nå starte med matservering på Grand Central i New York. Bildet viser den anerkjente kjøkkensjefen i aksjon i La Paz, Bolivia, under frivillig arbeid.
Publisert: Publisert:

Fire ganger har danske Claus Meyer sammen med kokken René Redzepi vunnet den prestisjetunge prisen «verdens beste restaurant» av det britiske matmagasinet Restaurant Magazine.

Sammen har de skapt matkunst av nordisk mat på gourmetrestauranten Noma i Strandgade 93 i København til to av tre mulige stjerner i Michelin-guiden.

Ved tildeling av tre stjerner er det ifølge guiden verdt en egen reise for å kun å besøke restauranten, ved to stjerner er det verdt å ta en omvei om du er i nærheten av restauranten.

STJERNERESTAURANT: Noma har gjennom flere år vært i toppen over nordiske restauranter med utmerkelser i MIchelinguiden. Restauranten åpnet dørene i 2003 og restauranten sees på som en av pionerene av eksklsuiv nordisk mat. Nå søker grunnleggeren Meyers lykken i USA. med innslag av nettopp mat fra Norden.

Nå tar den kjøkkensjefen nye steg, og vil i løpet av de nærmeste dagene åpne restaurant inne på stasjonen Grand Central i New York. Det vil markere starten på et ambisiøst prosjekt som inkluderer mathall, bakeri og kokkeskole, skriver Bloomberg.

Restauranten som skal hete Agern, vil etter planen åpne i slutten av april. Tett etter vil en mathall på 5.000 kvadratmeter åpne på stasjonen.

Les også

Dette er Norges stjernerestauranter

– Matscenen i New York er ekstremt levende, men det var min kone og min eldste datter som overbeviste meg til å gjøre dette. Jeg hadde ikke tenkt å dra utenfor Danmark, men jeg dras til spektakulære prosjekter, sier Meyer til Bloomberg.

NY ARENA: Grand Cental station slik nordmenn kjenner den fra egne reiser eller fra filmverden. Innen kort tid kan det kjøpes nordiske smørbrød på stasjonen, utarbeidet av stjernekokken Meyer.
Les også

Michelin-restauranten Fauna stenger dørene

Les også

Dette er gourmet-kundene

Les også

Lanserer egen Michelinguide for Norden

Publisert:

Her kan du lese mer om