Første direkteflyging av «kenguru-ruten» gjennomført

Flyselskapet Qantas landet søndag morgen i London etter den første direkteflygingen fra Australia til England. Turen på 14.498 kilometer tok over 17 timer.

LANG RUTE: Et Qantas-fly fløy den 17 timer lange ruten mellom England og Australia i palmehelgen.
  • NTB
Publisert: Publisert:

Den såkalte kenguru-ruten mellom Australia og England ble litt kortere søndag morgen da Qantas-flyet fra Perth satte hjulene på rullebanen på Heathrow i London.

Strekningen fra Perth til London er den første faste ruteflygingen mellom Australia og Europa. I 1947 lanserte Qantas sin første rute fra Sydney til London. Den gang tok turen fire dager og hadde ni mellomlandinger underveis.

Men det er ikke første gang et fly har reist fra Australia til Europa i ett strekk. I 2015 fløy Qantas en gruppe australiere fra Perth til Istanbul for 100-årsmarkeringen for slaget ved Gallipoli under første verdenskrig hvor soldater fra Australia og New Zealand deltok.

Under styring av pilot Lisa Norman kan flyturen fra Perth til London også registreres som den lengste med et Boeing Dreamliner-fly. Den lengste direkteflygingen er Air Indias rute mellom New Delhi og San Francisco på 15.140 kilometer. Andre flyreiser hvor man bør opp og stå mer enn én gang, er Qatar Airways' rute fra Doha til Auckland i New Zealand (14.535 kilometer) og Emirates' rute fra Dubai til Auckland (14.200).

Qantas planlegger direkteflyginger fra Sydney og London i løpet av 2022. Flyselskapets sjef Alan Joyce har brakt opp utfordringen for både Boeing og Airbus til å produsere fly som er kapable til å fly fra Sydney til London og New York.

– Vi kommer nærmere. I løpet av dette året vil vi vite om begge flyene kan gjøre det, sier han.

Les også

Tror passasjerene fnyser av Norwegians pengetrøbbel

Les også

Kutter kraftig i Lofoten og Vesterålen

Les også

Ny Boeing-milepæl: Her leveres fly nummer 10.000

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Luftfart

Flere artikler

  1. Qantas flyr 19 timers flyturer for å teste kroppens reaksjon

  2. Betalt innhold

    Verdens lengste flyrute gjør comeback

  3. Flynekt for australiere: Qantas flyr 12-timers «innenlandsturer» over Antarktis

  4. Norwegian kan bli først med rute mellom Sør-Amerika og Asia

  5. Flere børser faller i Asia etter økte smittetall