Telia Sonera ga millioner til diktatorfond i Usbekistan

Det svenske teleselskapet Telia Sonera har de siste årene betalt flere millioner kroner til et fond i Usbekistan. Fondet kontrolleres av landets president Islam Karimov, skriver Svenska Dagbladet.

KONTROLLERER FONDET: Usbekistans president Islam Karimov har styrt landet med hard hånd siden før Sovjetunionens sammenbrudd.
Publisert:

Så sent som på våren 2015 ble det gitt klarsignal fra Telia Soneras hovedkontor om utbetalinger til diktatorens fond «Childrens Sports Development». Det ble utbetalt 3,5 millioner svenske kroner i 2014 og 4,2 millioner kroner i 2015, skriver avisen.

Telia Soneras sjef for etikk Michaela Ahlberg bekrefter bidragene til fondet, men mener selskapet har vært åpne om disse bidragene. Dette avviser forsikringsselskapet Folksam, en av de største aksjeeierne i Telia Sonera, som opplyser at de ikke er informert om bidragene til Karimovs fond, til tross for at de har spurt flere ganger.

Telia Sonera har de seneste årene vært knyttet til flere korrupsjonsskandaler i både Usbekistan og Aserbajdsjan.

Den 77 år gamle autoritære president Islam Karimov har styrt Usbekistan med hard hånd siden før Sovjetunionens sammenbrudd.

Les også

TeliaSonera mistenkt i rekordstor bestikkelsessak

Les også

Baksaas kalles inn til høring på Stortinget

Les også

– Vimpelcom-saken er identisk med TeliaSonera

Publisert: