Handleriet.no legger ned

Matbutikken på nett ble reddet fra konkurs i februar, med nå stenger butikken etter å ha tapt over 15 millioner kroner i fjor.

Foto: Skjermdump
  • Martin Hagh Høgseth
  • Hanna Ghaderi
Publisert:

Det skriver selskapet på sine nettsider fredag ettermiddag.

«Handleriet.no legger ned driften og det vil derfor ikke lenger være mulig å bestille varer i nettbutikken. Bestillinger med levering i uke 35 vil ikke bli levert og heller ikke fakturert», heter det i meldingen som er lagt ut på selskapets nettsider.

Så sent som i februar i år ble selskapet reddet fra konkurs.

Mer enn doblet underskuddet i fjor

I fjor gikk Handleriet med et tap på 15,5 millioner kroner, etter å ha tapt 6,5 millioner kroner året før. Da tallene fra Brønnøysundregistrene viste at selskapet mer enn doblet underskuddet i fjor, uttalte styreleder Hans Martin Nakkim at selskapet også ville tape penger ut 2019.

Årsregnskapet viser at selskapet tredoblet omsetningen fra 4,1 millioner i 2017 til 12,3 millioner kroner i fjor. Men det gjorde også det negative resultatet.

E24 har vært i kontakt med styreleder Hans Martin Nakkim og daglig leder Roy Morten Snapa som ikke ønsker å kommentere saken.

Tøft marked

Dette er langt fra første gang en matbutikk på nett har blitt nødt til å legge ned driften.

Tilbake i januar i fjor valgte Marked.no å legge ned driften etter å ha tapt over 100 millioner kroner i 2016.

Selskapet skrev den gang at det hadde tatt lengre tid enn ventet å endre handlevanene til nordmenn, og at det har fordret store investeringer

«Samtidig er dagligvaremarkedet i Norge ett av de tøffeste markedene å starte opp i som en ny og liten aktør – spesielt vanskelig er det å få konkurransedyktige innkjøpsbetingelser», het det i en melding på selskapet nettsider da man varslet at man la ned driften. Marked.no var eid av Stein Erik Hagen, Sundt-familien og Klaveness-familien.

Kolonial.no vil hjelpe

Direktør og grunnlegger av mathandelbutikken på nett Kolonial.no, Karl Munthe-Kaas sier til E24 at de ikke vil kjøpe hele boet, men vil hjelpe til der de kan.

– Vi kommer til å ta en dialog med Handleriet for å se om det er noen eiendeler vi kan erverve, men vi kommer ikke til å kjøpe boet som en helhet.

– Jeg syns det er vemodig at enda en uavhengig aktør i dagligvaremarkedet ikke kan drive videre. På lik linje som at Marked.no og 123levert.no også gikk konkurs, er det trist at vi ikke har uavhengige konkurrenter lenger.

Publisert:

Flere artikler