Handleriet.no legger ned

Matbutikken på nett ble reddet fra konkurs i februar, med nå stenger butikken etter å ha tapt over 15 millioner kroner i fjor.

Foto: Skjermdump
  • Martin Hagh Høgseth
  • Hanna Ghaderi
Publisert:,

Det skriver selskapet på sine nettsider fredag ettermiddag.

«Handleriet.no legger ned driften og det vil derfor ikke lenger være mulig å bestille varer i nettbutikken. Bestillinger med levering i uke 35 vil ikke bli levert og heller ikke fakturert», heter det i meldingen som er lagt ut på selskapets nettsider.

Så sent som i februar i år ble selskapet reddet fra konkurs.

Mer enn doblet underskuddet i fjor

I fjor gikk Handleriet med et tap på 15,5 millioner kroner, etter å ha tapt 6,5 millioner kroner året før. Da tallene fra Brønnøysundregistrene viste at selskapet mer enn doblet underskuddet i fjor, uttalte styreleder Hans Martin Nakkim at selskapet også ville tape penger ut 2019.

Årsregnskapet viser at selskapet tredoblet omsetningen fra 4,1 millioner i 2017 til 12,3 millioner kroner i fjor. Men det gjorde også det negative resultatet.

E24 har vært i kontakt med styreleder Hans Martin Nakkim og daglig leder Roy Morten Snapa som ikke ønsker å kommentere saken.

Tøft marked

Dette er langt fra første gang en matbutikk på nett har blitt nødt til å legge ned driften.

Tilbake i januar i fjor valgte Marked.no å legge ned driften etter å ha tapt over 100 millioner kroner i 2016.

Selskapet skrev den gang at det hadde tatt lengre tid enn ventet å endre handlevanene til nordmenn, og at det har fordret store investeringer

«Samtidig er dagligvaremarkedet i Norge ett av de tøffeste markedene å starte opp i som en ny og liten aktør – spesielt vanskelig er det å få konkurransedyktige innkjøpsbetingelser», het det i en melding på selskapet nettsider da man varslet at man la ned driften. Marked.no var eid av Stein Erik Hagen, Sundt-familien og Klaveness-familien.

Kolonial.no vil hjelpe

Direktør og grunnlegger av mathandelbutikken på nett Kolonial.no, Karl Munthe-Kaas sier til E24 at de ikke vil kjøpe hele boet, men vil hjelpe til der de kan.

– Vi kommer til å ta en dialog med Handleriet for å se om det er noen eiendeler vi kan erverve, men vi kommer ikke til å kjøpe boet som en helhet.

– Jeg syns det er vemodig at enda en uavhengig aktør i dagligvaremarkedet ikke kan drive videre. På lik linje som at Marked.no og 123levert.no også gikk konkurs, er det trist at vi ikke har uavhengige konkurrenter lenger.

Flere artikler

  1. Støres fond er en ikke-sak. Men det er retorikken hans også

  2. Advokat reagerer på LOs valgpatrulje: – XXL og Power har ikke gjort noe galt

  3. Sveriges LO-leder er i Norge for å støtte Foodora-syklistene

  4. Annonsørinnhold

  5. Betalt innhold

    Tøff hverdag for norske stjerneresturantrer

  6. Resultatbedring for Madcon