McDonald’s permitterer over 1.000 ansatte

En av landets største fastfoodkjeder har stengt rundt 10 prosent av restaurantene sine som følge av coronakrisen og kuttet kraftig antall ansatte på jobb.

McDonald´s på Torgallmenningen åpnet i går kl.10. etter oppussing og oppgradering med nytt system. Nye bestemmelser kom om at rutiner og vasking må strammes i alle restaurantene. Joakim Wathne renser for hindring av koronasmitte på kjøkkenet.
 • Sindre Hopland
Publisert:

Samtidig er McDonald’s en av restaurantene som har holdt ut lengst i serveringsbransjen.

Mens en hel del tradisjonelle restauranter har valgt å stenge helt ned, har både McDonald’s og andre fastfoodkjeder som Burger King fortsatt å holde åpent, med et fokus på «drive-through» og hjemlevering.

Av McDonald’s totalt 3.100 ansatte, opplyser kommunikasjonssjef Veronika Skagestad at rundt en tredjedel har blitt permittert.

Det tilsvarer rundt 1.030 ansatte.

– Det er fortsatt flere restauranter som vurderer hvorvidt de kan holde åpent, samtidig som at noen restauranter ser at det er nødvendig å hente folk inn igjen, sier Skagestad i en melding til E24.

E24 trenger din hjelp: Meld inn opplysninger om din bedrift her!

70 prosent av salget utenfor restaurant

Regjeringens retningslinjer har ført til folk holder seg mer hjemme, og de som drar ut holder seg unna folkemengder, noe salget i McDonald’s også reflekterer.

– De siste ukene har vi sett at våre kunder foretrekker å bruke «drive-through», det står for ca. 70 prosent av salget vårt nå, sier Skagestad.

Til sammen har McDonald’s stengt syv restauranter så langt, det er stort sett på kjøpesentre og i bysentrum, hvor det er lite folk.

Nedstengingen tilsvarer rundt 10 prosent av restaurantene. Det er følgende utsalgssteder som har stengt dørene så langt:

 • Arendal
 • Hamar
 • Strømmen Storsenter
 • Amanda Storsenter
 • Lagunen
 • Bryggeriveien (Fredrikstad sentrum)
 • Nedre Slottsgate (Oslo sentrum)

Tøft for serveringsbransjen

De få restaurantene som fortsatt er åpne må passe på at gjestene holder avstand, noe McDonald’s har gjort ved å begrense antall folk innendørs, så folk alltid kan holde en forsvarlig avstand til hverandre.

E24s kartlegging av permitteringer i norsk næringsliv, viser at alle de store aktørene innenfor servering, kantine og kontor har permittert tusenvis av ansatte.

McDonald’s erkerival i Umoe Restaurants, som eier rettighetene til Burger King i Norge har så langt permittert 1.500 ansatte.

Pizzakjeden Olivia har permittert 680 av 762 ansatte, og restaurant-konsernet Fursetgruppen har permittert alle sine 600 ansatte.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Coronaviruset
 2. Restaurant
 3. McDonald’s
 4. Burger King
 5. Umoe Restaurants
 6. Coronaviruset

Flere artikler

 1. Burger King innfører strakstiltak: Ingen får spise i restaurantene

 2. McDonald’s med salgsrekord i 2019: – Vil ikke hente inn det vi har tapt i 2020

 3. Statlige millioner til Burger King og Peppes: – Har avgjort hjulpet oss gjennom krisen

 4. Umoe Restaurants har permittert 1.500 ansatte

 5. Varsler permitteringer og konkurser i nord etter nye tiltak