Hacker-trusselen

Danske ISS rammet av dataangrep

Den danske rengjøringsgiganten ISS er rammet av et dataangrep med skadelig programvare, og har stengt ned datasystemer i flere land. Aksjen faller.

AKSJEN FALT: Rengjørings- og servicefirmaet ISS melder at det ble rammet av et cyberangrep tidligere denne uken, noe som sender aksjen nedover.. Dette bildet er fra ISS’ hovedkvarter i København.

STINE JACOBSEN / Reuters
 • Kjetil Malkenes Hovland
Publisert: Publisert:

Kundenes data skal ikke være på avveie, opplyser selskapet, som driver med rengjøring, catering og sikkerhetstjenester.

ISS’ nettsider fungerer ikke som normalt, men er erstattet av en beskjed om at selskapet ble rammet av et dataangrep med skadelig programvare (malware) mandag denne uken.

«Som en sikkerhetsforanstaltning og som del av våre vanlige prosedyrer fjernet vi umiddelbart IT-tilgangen på tvers av nettsteder og land, noe som sikret at hendelsen ble isolert», skriver selskapet.

Selskapet skriver at årsaken til hendelsen er påvist, og at det jobber med eksperter, tjenesteleverandøren og en ekstern gruppe for å gjenopprette datasystemene gradvis.

«Noen systemer er allerede gjenopprettet. Det er ingen indikasjon på at kundedata har blitt kompromittert», skriver ISS.

Opplyser ikke om finansielle følger

Selskapet sier det vurderer hvilke finansielle følger angrepet kan få, og sier at det vil oppdatere når det vet mer. Norsk Hydro ble i fjor rammet av at cyberangrep, og opplyste senere om at angrepet kunne ha kostet selskapet rundt 650 millioner kroner.

ISS har 11.000 ansatte i Norge, og totalt en halv million ansatte i 50 land.

Selskapets er børsnotert i København, og aksjen var i ettermiddag opp 1,6 prosent før den falt brått like etter at nyheten ble kjent og var på det meste ned rundt fire prosent. Aksjen hentet seg siden inn noe og var ned 2,6 prosent klokken 16.40.

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Hacker-trusselen
 2. ISS
 3. Dataangrep
 4. Malware
 5. Aksjelive

Flere artikler

 1. IT-ekspert om Coop-hackingen: – Kan ta uker å reparere

 2. Betalt innhold

  Historien om da Hydro ikke lot seg presse av hackerne

 3. Microsoft: Over 1.000 hackere sto bak SolarWinds-angrepet

 4. Dataangrep mot Norges største IT-konsulentselskap

 5. USA tar krisegrep etter omfattende cyberangrep