Konkursen i Thomas Cook

Flyselskapene jobber med alternative løsninger

Både SAS og Norwegian vurderer nå hvordan de kan hjelpe reisende som er berørt av konkursen i Thomas Cook. Også TUI ser på alternativer.

 • David Bach
 • Carina Hunshamar
Publisert: Publisert:

De 90 Ving-passasjerene som skulle fra Trondheim til Larnaca på Kypros klokken 12.25 i dag, får ikke reise. Det opplyser pressesjef i SAS Knut-Morten Johansen til E24. SAS-flygingen var bestilt via Ving.

– Vi flyr som normalt i dag, hvilket betyr at vi har én flyging for Ving. Men de 90 passasjerene som skulle til Larnaca får ikke fly, men vi flyr fremdeles passasjerer hjem til Norge.

Johansen forteller Ving kun har kommet med opplysninger om dagen i dag, og at SAS ikke vet hvilke eventuelle flyginger som vil bli påvirket i dagene fremover.

Norwegian med fulle fly

Da islandske Wow Air stanset all drift tidligere i år, kom blant annet Norwegian til unnsetning for å hjelpe hjem de som var strandet.

– Dette er en beklagelig situasjon for våre bransjekolleger i Thomas Cook og de reisende som er berørt. Vi vurderer fortløpende hva vi kan gjøre for å hjelpe, men på grunn av begrenset kapasitet og mange fulle fly har vi per nå dessverre ikke mulighet til å sette opp ekstra avganger, sier pressetalsperson i Norwegian, Astrid Mannion-Gibson, til E24.

Hun opplyser at Norwegians flyginger går som normalt og ber Ving-kunder som er satt opp på Norwegians avganger om å ta kontakt med Ving for å se hvordan deres reise er påvirket.

TUI vil bistå

Også reiseoperatøren TUI melder på sine Facebook-sider at de vil forsøke å tilby alternative flyløsninger til sine kunder.

«Vi jobber nå sammen med andre aktører i bransjen for å finne løsninger for hvordan vi kan hjelpe til i denne situasjonen. For de av våre kunder som er booket på flyreiser med Thomas Cook Airlines i løpet av dagen, dere vil bli kontaktet og vi vil tilby alternative flyløsninger», skriver selskapet, og legger til:

«Vi skal gjøre alt vi kan for å hjelpe de som er berørt.»

Les også:

Les også

Norwegian kommer strandede Wow Air-passasjerer til unnsetning

Les også

Fortvilte passasjerer: Håper Ving rydder opp

Les også

Reiseoperatøren Thomas Cook er konkurs

Strandet på grunn av konkurs? Dette har du krav på
Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Konkursen i Thomas Cook
 2. Ving
 3. Thomas Cook
 4. Scandinavian Airlines (SAS)
 5. Norwegian

Flere artikler

 1. Fortvilte passasjerer: Håper Ving rydder opp

 2. Svindlere forsøker å lure rammede Ving-kunder

 3. Reiseoperatøren Thomas Cook er konkurs

 4. Hedgefond kan tjene milliarder på Thomas Cook-kollaps

 5. Ving: Mandagens Norden-flyvninger kanselleres