Hedgefond kan tjene milliarder på Thomas Cook-kollaps

Flere hedgefond ligger an til store gevinster etter veddemål om konkursen i Thomas Cook.

Publisert:

Flere spekulanter, inkludert hedgefondene Sona Asset Management og Xaia Investment, er i posisjon til å kunne tjene så mye som 250 millioner dollar, tilsvarende 2,3 milliarder kroner, på kollapsen til Thomas Cook.

Det skriver Bloomberg.

Fondene investerte i såkalte credit default swaps (CDS), eller kreditttapsforsikringer, som kan gi gevinst når et selskap misligholder gjelden sin.

EMEA Determinations Committee bestemte mandag at Thomas Cooks beslutning om å slå seg konkurs var nok til å gi en utbetaling på CDS-kontraktene, ifølge nyhetsbyrået.

Komiteen bestemte også at selskapets søknad konkursbeskyttelse etter Chapter 15 i amerikansk konkurslovgivning i forrige uke også var tilstrekkelig, men under visse betingelser.

– Det er absolutt en lettelse for hedgefondene at Thomas Cook søkte om konkurs, og at de ikke ble nødt til å presse selskapet under administrasjon, sier kredittanalytiker Marc Pierron ved Spread Reaserch til Bloomberg.

– En pioner

Det var natt til mandag at reiseoperatøren bekreftet at de går konkurs etter å ha vært i drift i 178 år.

Konkursen tvang Vinggruppens flyselskap Thomas Cook Airlines Scandinavia til å kansellere alle sine flyginger samme dag, noe som totalt rammet 6000 nordiske reisende.

457 av dem var reisende til og fra Norge, ifølge Ving Sverige.

– Dette er en svært trist dag for selskapet som var en pioner innen pakkereiser og som har gjort det å reise mulig for millioner av mennesker verden over, sa Thomas Cook-sjef Peter Fankhauser i en pressemelding mandag.

Såkalte CDSer gir ikke nødvendigvis alltid gevinst, skriver Bloomberg (for abonnenter)
Les også

Ving vil fortsette driften – flyr allerede tirsdag

Bakgrunn:

Les også

Ving: Mandagens Norden-flyginger kanselleres

Les også

Reiseoperatøren Thomas Cook er konkurs

Publisert:
Gå til e24.no