Syklister i streik kan by på problemer for Foodora på søndag formiddag

– Det er nok søndagen som kan by på flest problemer, men det er også den dagen vi legger mest fokus på å få mobilisert syklister, sier Foodora-sjef Carl Tengberg. 

TUNG SØNDAG: For de som er vant til å bestille via Foodora på søndager, kan det bli en gråværsdag.

Foto: Berit Roald NTB scanpix
  • Hanna Ghaderi
Publisert:

Søndager er for mange «den hellige hviledagen», hvor man holder sofaen og bestiller mat på døren. Denne søndagen kan det imidlertid by på problemer for dem som vanligvis bruker Foodora som matleverandør.

– Hvordan tror du det blir i dag når mange bestiller fra Foodora?

– Jeg tror kanskje i dag er dagen hvor det kan oppstå problemer for oss, men det er også der vi legger mest fokus. Vi kommer ikke til å kunne ha samme kapasitet som tidligere, men vi gjør vårt beste for å levere varm mat til så mange som mulig, sier Foodora-sjef Carl Tengberg til E24.

– Liten andel organiserte

Det er nå 102 Foodora-syklister i streik, av over 600. Tengberg forklarer at de mobiliserer så godt de kan under streiken.

– Vi bruker de ansatte vi har, og forsøker å levere så godt vi kan med hjelp av dem. Streiken påvirker oss, men vi skal kunne få levert mat fremover også.

Les også

Første resultatfall for Starbucks i Norge og Sverige

Mandag kom meldingen om at det var brudd i forhandlingene om en tariffavtale mellom Foodora og Norsk Transportarbeiderforbund (NTF). Tirsdag ble 85 syklister tatt ut i streik.

– Har dere kommet lenger i forhandlingene?

– Vi er i en kontinuerlig dialog, og hadde en samtale senest i går. Jeg vil si at vi har kommet lenger, men ikke helt i mål.

Syklistenes krav

Tidligere ble det kjent at syklistene krevde en lønn på 314 kroner per time. Dette har syklistene sagt at de ikke kjenner seg igjen i.

– Lønnen vi diskuterte under siste forhandling var i hovedsak de samme satsene som fra tre år siden, bare justert med konsumprisindeksen. I tillegg ønsker vi fem kroner ekstra i timen i slitasjetillegg og et tillegg i vintermånedene på 3,9 prosent. Det blir mye mindre enn kravet de kom med, uttalte en tillitsvalgte Foodora-syklisten Olai-Olssen til E24.

Lønnen til Foodora-syklistene ligger i dag på omtrent 157,5 kroner i lønn på hverdager.

Grunnlønnen er på 120 kroner. I tillegg kommer 15 kroner ekstra per leveranse på hverdager, 20 kroner per leveranse på lørdager og 25 kroner på søndager.

Med et snitt på 2,5 leveranser i timen, tilsvarer det en lønn på 157,5 kroner per time på hverdager.

Les også:


O'Learys skal mer enn doble antall restauranter i Norge
Annonse tyder på at The Nighthawk Diner skal selges – igjen

Her kan du lese mer om

  1. Streik

Flere artikler

  1. Foodora-syklister streiker: – Lønnskravet på 314 kroner er «fake news»

  2. Foodora-streiken er over

  3. Betalt innhold

    På innsiden av Foodora-streiken: Fire spørsmål som forklarer konflikten 

  4. Annonsørinnhold

  5. Foodora-sjefen om tariffavtalen: – En stor investering

  6. Foodora forhandler med eks-politikere i ryggen