Telenor granskes av den pakistanske sentralbanken

Den pakistanske sentralbanken, State Bank of Pakistan (SBP), har startet gransking av Telenors mikrofinansbank i forbindelse med den omfattende svindelsaken.

Publisert:

Det skriver Dagens Næringsliv.

– SBP er i tett kontakt med banken, og vi har satt i gang en detaljert gjennomgang for å vurdere omfanget av svindelen. SBP har også iverksatt en begrenset inspeksjon for å få en uavhengig evaluering av svindelen, og hvilke skritt ledelsen tar for å sikre at slike hendelser ikke gjentar seg i fremtiden, skriver talsperson Abid Qamar i State Bank of Pakistan, i en e-post til avisen.

Les også: Telenor gransker omfattende svindel i bank i Pakistan

Minst 14 personer er mistenkt

Sentralbanken skal ha besluttet å sende et granskingsteam etter å ha fått opplysninger fra banken.

– I henhold til krav om myndighetsrapportering, er alle regulerte enheter pålagt å levere en foreløpig og detaljert rapport om hendelser som svindel og forfalskninger til SBP. Vi har mottatt en hendelsesrapport om svindel fra Telenor Microfinance Bank, skriver Qamar i sentralbanken.

Det er snart to uker siden VG skrev at Telenor gransker en omfattende svindelsak i mikrofinansbanken Telenor Microfinance Bank.

Minst 14 personer er mistenkt for å ha svindlet til seg et beløp på til sammen 30 millioner norske kroner fra banken, skrev VG.

Personene som er anklaget for å ha bidratt i svindelen har nektet for dette, og avviser at de skal ha gjort noe galt, ifølge DN.

Les også: Politirapport: 14 mistenkte i storsvindel i Telenor-bank i Pakistan

Telenor: – Samarbeider

– Statsbanken gjennomfører nå en inspeksjon, og ledelsen i Telenor Microfinance Bank samarbeider med Statsbanken for å bidra til at de får den informasjonen de har behov for, skriver Telenors kommunikasjonsdirektør Gry Rohde Nordhus i en e-post til DN mandag.

Den mistenkte svindelen har pågått fra og med februar 2017 og fram til nå, viser en pakistansk politirapport som VG har fått tilgang til. Rapporten er datert til slutten av november.

Politiet mener i likhet med Telenor at både ansatte i banken og eksterne aktører er involvert i bedrageriet.

Telenor Microfinance Bank eies av Telenor Group og Ant Financial, og er en betydelig aktør innen mikrofinans i Pakistan. Den ble stiftet i 2006, da under navnet Tameer Microfinance Bank.

Hovedkontoret er i Karachi, men selskapet har filialer over hele Pakistan.

Telenor granskes av sentralbanken i Pakistan
Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om